Νέα ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Τσαριτσάνης για τα κληροδοτήματα – Καμία απάντηση από το Δήμο Ελασσόνας

Προβληματισμό και ερωτηματικά εγείρει η νέα ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Τσαριτσάνης για την αξιοποίηση του “κληροδοτήματος Σακελλαρόπουλου” στην πρώην Κοινότητα Τσαριτσάνης, πλέον Δήμο Ελασσόνας.

Είναι απορίας άξιον γιατί, μετά από σειρά ανακοινώσεων της Κίνησης, ο Δήμος Ελασσόνας και η αρμόδια σχολική επιτροπή, που έχει τη διαχείριση του κληροδοτήματος του Δεσποτικού, δεν έχει ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τους ειδικότερους όρους του κληροδοτήματος, τα ετήσια έσοδα από αυτό και την αξιοποίησή τους.

Η τελευταία δε ανακοίνωση της Κίνησης συνιστά ευθεία μομφή για τη διαχείριση του κληροδοτήματος, ενώ είναι γνωστό στο Δήμο Ελασσόνας ότι τα έσοδα του κληροδοτήματος διατίθενται για τη συντήρηση των σχολείων, καθώς η επιθυμία του διαθέτη Μητροπολίτη Πολύκαρπου Σακελλαρόπουλου ήταν τα ενοίκια να διατίθενται σε άπορους μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου και αν δεν υπάρχουν, στις σχολικές εφορίες.

Είναι κρίμα λοιπόν να δημιουργούνται υποψίες για κακοδιαχείριση των εσόδων του κληροδοτήματος, όταν αυτά διατίθενται νομίμως για την πραγματοποίηση των σκοπών της σχολικής επιτροπής, σύμφωνα πάντα με την επιθυμία του κληροδότη.

Η σχολική επιτροπή πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή και να αναδείξει τη σημαντικότατη προσφορά του διαθέτη στην τοπική κοινωνία, καλλιεργώντας τις συνθήκες και για άλλες σπουδαίες πράξεις δωρεάς και κληροδοσίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Τσαριτσάνης για τα κληροδοτήματα που πέρασαν στο Δήμο Ελασσόνας:

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ……ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4η

Παρόλο που υπάρχει η σχετική αλληλογραφία των Διευθυντών του Γυμνάσιου-Λυκειακών τάξεων προς το Δήμο ,δεν πήραν καμία απάντηση σχετικά με την απόδοση των ενοικίων ,συμφώνα με την επιθυμία στη διαθήκη του αοίδιμου Μητροπολίτη Πολύκαρπου Σακελλαρόπουλου για την βράβευση μαθητών –τριων του Γυμνάσιου Λυκείου Τσαριτσάνης.

Για την ιστορία το κτήριο νοικιάστηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο με ετήσιο μίσθωμα 1032 ευρω.

Είναι γνωστό ότι τα τρία πρώτα χρόνια ,η Δ. Κ.Τσαριτσάνης κάλυψε τα έξοδα του ενοικίου.

Τα χρήματα αυτά δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους(βράβευση μαθητών –τριων),επίσης άγνωστο είναι τι γίνεται με το μίσθωμα των υπολοίπων ετών μέχρι σήμερα που ανέρχεται στο ποσό των 5.160 ευρω.

Κίνηση πολιτών Τσαριτσάνης

[wpg_thumb]

Add Comment