Στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ « Μαρτυρίες από το 2ο Παγκ. Πόλεμο» που εκπονεί το 1ο Λύκειο Ελασσόνας για 2η χρονιά, 14 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο CCNV Harderwijk της Ολλανδίας, φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του Λυκείου μας για μία εβδομάδα (14-20 Απριλίου 2018) στην Ελασσόνα.
Οι μαθητές που φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες μαθητών του Λυκείου μας, γνώρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελασσόνας, συνεργάστηκαν με τους μαθητές του σχολείου μας, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, παρουσίασαν εργασίες τους και δημούργησαν γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας.
Τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για τους οικοδεσπότες μαθητές και καθηγητές, ήταν μια πρωτόγνωρη και ανεκτίμητη εμπειρία.
Πολλά ευχαριστώ στους μαθητές και καθηγητές που φιλοξένησαν τους Ολλανδούς επισκέπτες μας: Πούτα Έλλη, Τζάνου Ράνια, Ρέντα Κων/να, Χάνδρου Ζωή, Κυρριλίδης Κοσμάς, Τσαβαλιά Ηρώ, Ντούμος Βαγγέλης, Μπαράς Βαγγέλης, Παναγιωτίδης Θωμάς και Αδαμούλα Βασιλική και Σαμαρά Ελένη.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στις δράσεις και κατάφεραν να ακολουθήσουν το απαιτητικό πρόγραμμα της επίσκεψης με τόση προθυμία και ενθουσιασμό.
Ο διευθυντής και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του 1ου Λυκείου Ελασσόνας.
Δημοβέλης Πέτρος, Σδρένια Μαρία, Ψωμιάδης Ευστάθιος, Σαμαρά Ελένη, Αδαμούλα Βασιλική.

Θέματα #εκπαίδευση #Ελασσόνα #ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS #φιλοξενία