Εκτεταμένες κλοπές νερού άρδευσης στο Δήμο Ελασσόνας – Δραματική ομολογία αντιδημάρχου

Με αφορμή την έναρξη της αρδευτικής περιόδου και τον ορισμό υδρονομέων άρδευσης από το Δήμο Ελασσόνας, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μεγάλο πρόβλημα κλοπής νερού από το δημοτικό αρδευτικό δίκτυο.

Οι καταγγελίες για κλοπή νερού άρδευσης είναι πολλές και μάλλον δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, δημοτικός σύμβουλος επεσήμανε ότι δεν είναι επαρκές το ωράριο των υδρονομέων και ούτε λίγο ούτε πολύ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι οι κλοπές νερού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτός και αν μπουν παντού μετρητές με κάρτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος άρδευσης Γιάννης Σαπουνάς πρότεινε να μειωθεί το ωράριο εργασίας των υδρονομέων στις 3-4 ώρες ημερησίως, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγατσίκης πρότεινε να έχουν όλοι πλήρη απασχόληση και ο κάθε υδρονομέας την αποκλειστική ευθύνη για τη διανομή του νερού, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα κλοπής.

Ο αντιδήμαρχος αντέτεινε ότι μόνο οι ηλεκτρονικοί μετρητές με κάρτα θα ελέγξουν το φαινόμενο της κλοπής, αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να πληρώσει το κόστος που είναι 500.000 ευρώ.

Μετά από αυτή τη δραματική ομολογία του αντιδημάρχου, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε προτείνει να αυξηθούν τα τιμολόγια της άρδευσης, καταλήγουμε σήμερα να έχουμε δύο κατηγορίες αγροτών: αυτούς που ευσυνείδητα πληρώνουν τη χρήση του δικτύου και εκείνους που κλέβουν νερό χωρίς συνέπειες…

Έτσι, αν η διοίκηση του δημάρχου κ. Ευαγγέλου θέλει πραγματικά να ελέγξει το φαινόμενο, θα πρέπει σταδιακά να εγκαταστήσει περισσότερους μετρητές στο δίκτυο άρδευσης ή να αυξήσει άμεσα το ωράριο των υδρονομέων.

Φαίνεται όμως ότι καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν βολεύει τα σχέδια Ευαγγέλου αυτή την περίοδο, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, καθώς και οι δύο επιλογές οδηγούν αναπόφευκτα σε αύξηση της τιμής του νερού.

Το μήνυμα ελήφθη…

Add Comment