ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Δημοκρατία χωρίς Απλή Αναλογική; Δημοκρατία χωρίς Δημοκρατία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτό που γίνεται με την Απλή Αναλογική, έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας και πολιτικής αναλγησίας. Θα μείνει στην ιστορία ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», η προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων να κατηγορούν την Απλή Αναλογική ότι θα φέρει την Ακυβερνησία και την καταστροφή. Όταν, μάλιστα ,όλα τα μέχρι τώρα καλπονοθευτικά συστήματα που διαμόρφωναν δήθεν «ισχυρές» πολιτικές εξουσίες ,οδήγησαν στην χρεοκοπία τη χώρα και στον μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες.
Η προπαγάνδα ενάντια στην Απλή Αναλογική σημαίνει ότι στην πράξη δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούνται ισότιμα όλοι οι πολίτες στα κοινά. Και το κάνουν αυτό οι ίδιοι ,όταν παράλληλα χρησιμοποιούν την λέξη «Δημοκρατία» ως συστατικό του τίτλου κομμάτων και παρατάξεων. Ενώ με τις θέσεις τους ενάντια στην Απλή Αναλογική ,ο τίτλος που θα ταίριαζε είναι «Δημοκρατία για λίγους» ή «Δημοκρατία για ορισμένους».
Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Αναμφίβολα όλους τους πολίτες, που έχουν ιερό δικαίωμα να μπορούν να εκφράζονται και να συμμετέχουν για όλα και σε όλους τους χώρους-πολιτικούς, κοινωνικούς, εργασιακούς. Και αυτό ακριβώς είναι ο πυρήνας της ολοκληρωτικά αντιδημοκρατικής προπαγάνδας που εξαπολύθηκε εναντίον της Απλής Αναλογικής, ως εκλογικής διαδικασίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Αναλογική συμμετοχή θα ενσωματώσει στην δημοκρατική διακυβέρνηση του κάθε τόπου, όλη την ποικιλία απόψεων και συμφερόντων που χαρακτηρίζουν την κάθε τοπική κοινωνία. Και αυτό για το παλιό πολιτικό κατεστημένο και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί θα ήταν πολύ κακή εξέλιξη, όπως αποδεικνύεται από τις θέσεις τους. Προτείνουν «Δημοκρατία» λοιπόν, μέχρι εκεί που δεν θίγονται κατεστημένα συμφέροντα.
Η «Κυβερνησιμότητα» τους έχει σχέση ακριβώς με αυτά τα συμφέροντα, που επιχειρούν να τα διατηρούν με τα διάφορα καλπονοθευτικά συστήματα, ως αναγκαιότητα για ολόκληρη την κοινωνία. Και είδαμε που καταλήξαμε . Στην ανεργία, στη διαφθορά, στην παραγωγική υποβάθμιση ,στην περιβαλλοντική ρύπανση. Στη χρεοκοπία και στη μιζέρια. Ως χώρα, ως περιφέρειες, ως τοπικές κοινωνίες.
Η «Ακυβερνησία» τους υποκρύπτει τον φόβο απέναντι στην ενεργό κοινωνία των πολιτών. Των συνεργασιών, του ελέγχου, του ολόπλευρου και πολυδιάστατου προγραμματισμού, της ισόμετρης και αυτοδύναμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Της «φυγής» προς τα μπρος. Πέρα από πρόσωπα και σχήματα που καπηλεύονται τις δυσκολίες από την Κρίση και τις αγωνίες της νεολαίας για το αύριο του τόπου.
Απομένει στους πολίτες, όλου του ιδεολογικού φάσματος, να μην επιτρέψουν την απαξίωση του περιεχομένου της Απλής Αναλογικής και να επιβάλουν με την θέληση τους τον βασικό θεσμό της Δημοκρατίας, στη χώρα που την δημιούργησε.

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Add Comment