Με σεβασμό στη διάσωση και διατήρηση της τοπικής Πολιτιστικής-Θρησκευτικής μας κληρονομιάς αναβίωσε και φέτος με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, το έθιμο του Πασχαλιάτικου χορού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στον Αη- Θανάση της Τσαριτσάνης.
Τα δρώμενα έλαβαν χώρα στο προαύλιο της ιστορικής μονής του Αγίου Αθανασίου, τη Δευτέρα 9 Απριλίου εκεί όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Διοίκηση του Συλλόγου πρόσφερε στους επισκέπτες τσίπουρο και γλυκό και αμέσως μετά άρχισε ο χορός στο πλάτωμα του χώρου, όπου κάθε χρόνο μικροί και τρανοί όπως παλιά χόρευαν και τραγουδούσαν ντόπιους χορούς και πασχαλιάτικα τραγούδια όπως «Στου Αη- Θανάση την αυλή», «Σήμερα Δέσπωμ’ Πασχαλιά», «Βάγγιω», «Μαρουδιά», «Πότε θα έρθει η Άνοιξη» κ.α.

ai th 1ai th 2ai th 3ai th 4ai th 5ai th 7ai th 10ai th 11ai th 12ai th 13ai th 14ai th 15ai th 16

Στη συνέχεια το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία χορούς από την Ήπειρο και την Θεσσαλία, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Στην αναβίωση του εθίμου του Πασχαλιάτικου χορού συμμετείχε πλήθος κόσμου από την Τσαριτσάνη και την Επαρχία Ελασσόνας και πολλοί απόδημοι Τσαριτσανιώτες.

Θέματα #έθιμο #ΘΕΜΑ #Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης #παράδοση #πολιτισμός #Τσαριτσάνη #χορός