Μελέτη επέκτασης σχεδίου Λιβαδίου – “Τα κατάφερε” ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ελασσόνας Αντ. Μπίσμπας

“Ο επιμένων νικά…” λέει η γνωστή ρήση και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Αντώνης Μπίσμπας ομολογουμένως επέμεινε αρκετά. Είχε αναλάβει προσωπικά να ανακινήσει το θέμα της επέκτασης του σχεδίου Λιβαδίου και να δώσει την ευκαιρία στους συμπατριώτες του Λιβαδιώτες να χτίσουν στα αναβαθμισμένα οικόπεδα της επέκτασης.
Ποιος άλλος να ενδιαφερόταν άλλωστε για την επέκταση του σχεδίου Λιβαδίου, αν όχι ο Λιβαδιώτης πρόεδρος του Δ.Σ…. Μπορεί να μην το έκανε για τις ψήφους, αφού στο Λιβάδι “παίζει” χωρίς αντίπαλο, αλλά σίγουρα ήθελε να είναι αυτός που “ξεκόλλησε” ένα έργο που μένει στάσιμο εδώ και 20 χρόνια και δίνει μία νέα προοπτική στην οικιστική ανάπτυξη της όμορφης κοινότητας του Λιβαδίου.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι άλλο θα καταφέρει να ξεκολλήσει ο κ. Μπίσμπας μέχρι τις εκλογές του 2019… και όχι υποχρεωτικά για την κοινότητα Λιβαδίου!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ

Υπογράφηκε η σύμβαση με την εταιρία Δίκτυο Α.Ε. Τεχνικών Μελετών για την εκπόνηση της μελέτης: «Επικαιροποίηση – ανασύνταξη πολεοδομικής μελέτης επέκτασης Οικισμού Λιβαδίου».
Η αρχική μελέτη είχε ξεκινήσει το 1994 αλλά δεν έτυχε έγκρισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για προώθηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Μέχρι σήμερα έχει γίνει σημαντική δουλειά και έχουν εγκριθεί αρκετές προαπαιτούμενες μελέτες. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η σύνδεση και η αξιοποίηση των ήδη εγκεκριμένων μελετών καθώς και η συμπλήρωση παραλήψεων σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχει κάνει το Υπουργείο όλα αυτά τα έτη, ώστε αυτή να τύχει της έγκρισής του.
Να τονίσουμε ότι πριν την πολεοδομική μελέτη του 1994 είχε γίνει αρκετή προεργασία από τις Κοινοτικές αρχές και τη Νομαρχία Λάρισας τόσο με την εκκίνηση και τελική έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΦΕΚ 706 Δ -14/10/1991) όσο και με την παραχώρηση της σχετικής έκτασης από το Υπουργείο Γεωργίας το 1994 ύστερα από παλαιότερο αίτημα της Κοινότητας Λιβαδίου.

Add Comment