Στο Λαογραφικό Μουσείο Τσαριτσάνης μαθητές της ΄Γ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης

Είχαμε την χαρά να δεχθούμε την Τετάρτη 14 Μαρτίου στην κωμόπολή μας τους μικρούς μαθητές της ΄Γ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Φαλάνης, που συνοδευόταν από τρεις δασκάλες και ένα δάσκαλο. Ήρθαν και τους ενημερώσαμε για την ιστορία της Τσαριτσάνης,τα ην σημερινή της εικόνα και είδαν τα διάφορα αξιοθέατα. Το Λαογραφικό Μουσείο του Μορφωτικού Συλλόγου, τον Πύργο, την πλατεία της Παναγιάς, το Γυμνάσιο, την Προτομή του Κωνσταντίνου Οικονόμου Εξ Οικονόμων, την πλατεία του χωριού μας και τους απαντήσαμε σε διάφορες ερωτήσεις που υπέβαλαν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν για τους μικρούς μαθητές η ξενάγησή τους στο Λαογραφικό Μουσείο του Μορφωτικού Συλλόγου, το οποίο φιλοξενεί πλούσια συλλογή λαογραφικών αντικειμένων με έμφαση στην παράδοση του χωριού. Είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα διάφορα εργαλεία και αντικείμενα των νοικοκυριών και να πληροφορηθούν για τη ζωή και τη δράση των κατοίκων του χωριού μας.
[wpg_thumb]
Ήταν μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα διδακτική επίσκεψη, η οποία έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, να κατανοήσουν την αξία της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς και να συνδυάσουν τη γνώση των σχολικών μαθημάτων με την πραγματικότητα μέσω της βιωματικής προσέγγισης. Στο τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης έπαιξαν για λίγο στην όμορφη παιδική χαρά της Κωμόπολής μας.
Την ξενάγηση πραγματοποίησε  ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Σαπουνάς Ευάγγελος, τον οποίο το Δ.Σ του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θέρμα.
Σημειώνεται πως το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του “Δεσποτικού”, κληροδότημα του Τσαριτσανιώτη Μητροπολίτη Βέροιας Πολύκαρπου Σακκελαρόπουλου και λειτουργεί:
-κάθε Σάββατο, από τις 11:00 το πρωί εώς τις 13:00
*Ειδικά για την περίπτωση ομαδικών επισκέψεων στο Μουσείο(σχολείων, φορέων, κλπ),καθημερινά μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση του Συλλόγου στα τηλέφωνα 6947838524(Χρήστος Τσομπανάκος) και 6973037485(Χάρης Νούσιας)
Κείμενο-φωτογραφίες :Σαπουνάς Ευάγγελος.

Θέματα #ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ #επίσκεψη #ΘΕΜΑ #λαογραφικό μουσείο #Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης #Τσαριτσάνη