Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ελασσόνας: Μηδενικές μεταθέσεις στο νομό Λάρισας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις ελάχιστες μεταθέσεις στο νομό Λάρισας.
Σημειώνουμε πως ενώ ο Δ/ντής Εκπαίδευσης Λάρισας δίνει 41 κενά δασκάλων, η Π.Δ. 28 και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  8.
Κρίνεται θετικά το γεγονός ότι οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκαν έγκαιρα.
Όμως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διαμορφώνεται ένα εφιαλτικό τοπίο για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους με πολλαπλές επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.
Οι κυβερνώντες οφείλουν να κατανοήσουν πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα. Επομένως η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης μετάθεσης είναι υποχρέωση της πολιτείας.
Η αποτύπωση των χιλιάδων οργανικών κενών πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση για την ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύκλο μεταθέσεων με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά και να αποδώσει οργανικές θέσεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Add Comment