Στάση εργασίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Επαρχίας Ελασσόνας

Αποφάσεις για στάσεις εργασίας την Παρασκευή 16/3/2018

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να κάνει χρήση και των δύο Στάσεων Εργασίας, απλά δηλώνει ότι κάνει απεργία και δεν παρουσιάζεται καθόλου στο σχολείο του. Δε χρειάζεται να αναλύσει ποιες ώρες θα είναι της ΔΟΕ και ποιες του Συλλόγου.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε, πως όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να μεταβεί στην Αθήνα , ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λάρισας και Βόλου μίσθωσε λεωφορείο για την μετάβαση των συναδέλφων στην Αθήνα.
Το λεωφορείο αναχωρεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:45 το πρωί έξω από το Ωδείο Λάρισας.
Για τους υπόλοιπους συναδέλφους θα υπάρξει Παράσταση διαμαρτυρίας στις 2 μ.μ. έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν δυναμικές, μαζικές και πολύ επιτυχημένες συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, μετά την κήρυξη των Στάσεων Εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών Π.Ε., για τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου.
Οι συγκεντρώσεις αυτές και κυρίως της Αθήνας έξω από το Υπουργείο Παιδείας αμαυρώθηκαν από την ανήλεη επίθεση των ΜΑΤ στους Εκπαιδευτικούς και την απουσία του Υπουργού Παιδείας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνάντηση μαζί του.
Η Δ.Ο.Ε. και όλοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. επιστρέφουμε για τα δικαιώματά μας στον κλάδο με νέες κινητοποιήσεις, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στο Υπουργείο.
Η Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και αφορά τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος (και των ΔΥΕΠ)..
Ο Σύλλογός μας κηρύσσει, την ίδια μέρα, 3ωρη συμπληρωματική-διευκολυντική Στάση Εργασίας προκειμένου να διευκολυνθουν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να παραβρεθούν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 13:00).
Διεκδικούμε:
–  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των Αναπληρωτών.
–  Εξίσωση των δικαιωμάτων των Αναπληρωτών με των μονίμων συναδέλφων.
–  Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
–  Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
– Υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών
– Μέτρα στήριξης των Αναπληρωτών συναδέλφων (σίτιση, στέγαση, έκδοση πάσο κ.ά.).

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα για μαζικούς διορισμούς κηρύσσει την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης(με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα).
Σας ενημερώνουμε πως και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κηρύξει επιπλέον 3ωρη Στάση Εργασίας, προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ. μ. δίνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Add Comment