Σεμινάριο διά βίου μάθησης στο ΚΠΕ Ελασσόνας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας μέσα στο πλαίσιο της υποστήριξης δράσεων δια βίου μάθησης συνεργάστηκε με τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας για την υλοποίηση του εργαστηρίου Grundtvig  με τίτλο «Πρεσβύτεροι και Νέοι ανακαλύπτουν την τέχνη της αφήγησης και των παραμυθιών», το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα Lifelong Learning – Grundtving Workshops. Τα μαθήματα του εργαστηρίου έγιναν από 5 έως 9 Δεκεμβρίου 2011 και συμμετείχαν 20 Ευρωπαίοι πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία, και Βέλγιο).
Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 οι εκπαιδευτές του Κέντρου ενημέρωσαν τους ευρωπαίους εκπαιδευόμενους για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου. Στη συνέχεια  οι συμμετέχοντες μετέβησαν στον Όλυμπο, όπου και πραγματοποίησαν αρχικά επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού και ακολούθως, ανέπτυξαν βιωματικές δράσεις σε χώρους φυσικής ομορφιάς, όπου και γνώρισαν τη χλωρίδα και την πανίδα του μυθικού βουνού. Το απόγευμα την ίδιας ημέρας οι εκπαιδευόμενοι έκαναν κατασκευές με υλικά φύσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου προγραμμάτισε την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων δια βίου μάθησης για ενήλικες με ποικίλο περιεχόμενο υιοθετώντας το πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και το περιβάλλον.

Add Comment