Χαρακόπουλος-Κέλλας-Κατσιαντώνης για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ: Ο ελληνισμός ενωμένος θα αντιμετωπίσει κάθε επιβουλή!

«Ο ελληνισμός στη διαχρονικότητά του έχει αποδείξει ότι απέναντι στις μεγάλες ιστορικές προκλήσεις κατορθώνει να βρίσκει τον ορθό δρόμο, κατανικώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν στην διαδρομή του. Αυτό είναι και το μεγάλο μήνυμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, σημείο καμπής στην χιλιόχρονη βυζαντινή εποποιΐα, και φάρος ελπίδας για τους Ορθοδόξους εσαεί. Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός συμβαδίζουν και συνυπάρχουν σε έννοιες ταυτόσημες έως και σήμερα, σε πείσμα των καιρών». Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης του Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων» και του επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων.
Ο κ. Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημείωσε ακόμη ότι «σε αυτές τις δυσχερείς για το έθνος ημέρες, που οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται απειλητικά από πολλές κατευθύνσεις, έχουμε ανάγκη προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο οποίος πέτυχε να συγκεράσει αποτελεσματικά την ιερατική του ιδιότητα με αυτήν του εκπαιδευτικού και να τις θέσει στην υπηρεσία του Γένους, αλλά και ο μαρτυρικός επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ που θυσιάστηκε για την πατρίδα στην πολιορκία της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Αντλώντας τα σωστά παραδείγματα από την μακρά ιστορική μας διαδρομή, πρέπει να αναστοχαστούμε τις επιλογές που έχουμε ενώπιόν μας, αν επιθυμούμε να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιθέσεις που δεχόμαστε. Να έχουμε στο νου μας ότι κάθε επιβουλή εναντίον της πατρίδας μας δεν θα έχει καμία τύχη, αν εμείς, ως Έλληνες, πιστέψουμε στις αρχές και στις αξίες μας, και παραμείνουμε ενωμένοι, μακριά από τεχνητούς διχασμούς και υπονομευτικές έριδες. Ας μη λησμονούμε ότι οι “ανέμελοι” καιροί έχουν πλέον περάσει. Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή που οι ευθύνες όλων μας έναντι της ιστορίας και του μέλλοντος είναι πολύ βαριές».
Μετά τη λειτουργία πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ στον περίβολο της εκκλησίας. Για τον Κωνσταντίνο Οικονόμου και τον Ρωγών Ιωσήφ μίλησε ο ιστορικός κ. Κώστας Σπανός. Η προτομή που φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος είναι δωρεά της Τσαριτσανιώτισσας κ. Πολυξένης Χατζηλέλεκα.

[wpg_thumb]

ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ:ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ”

«Σήμερα γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Ένα ιστορικό και κομβικής σημασίας γεγονός για την ενότητα της Εκκλησίας και του Γένους μας και την αποκρυστάλλωση της ορθόδοξης πίστης.
Η σημερινή εορτή δείχνει τον δρόμο προς την ενότητα του λαού μας, την αντίσταση και την αποκατάσταση.
Είναι στο χέρι μας να κάνουμε την επανάσταση του Ορθού Λόγου και να εξουδετερώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν την αποδόμηση του Έθνους μας, στοχοποιώντας την παράδοση, τον πολιτισμό και τις αξίες μας, θέλοντας να επιβάλλουν τις δικές τους ιδέες και τα δικά τους πρότυπα ζωής».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, από την Τσαριτσάνη όπου μετέβη για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας αλλά και τις εκδηλώσεις μνήμης του Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του “ εξ Οικονόμων”.
Ο κ. Κέλλας, ο οποίος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, επεσήμανε ακόμη:
«Η αναστήλωση των εικόνων και η αποκατάσταση της Εκκλησίας μας δεν ήταν νίκη των εικονολατρών αλλά ο θρίαμβος των δυνάμεων του ορθολογισμού κατά του σκοταδισμού, των προκαταλήψεων και των ιδεοληψιών, που θέλησαν κάποιοι να επιβάλουν δια της βίας, προς τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας, καλούμαστε να απαλλάξουμε την κοινωνία μας από τη σύγχρονη προσπάθεια οπισθοδρόμησης και από τη μισαλλοδοξία, που διογκώνονται και διευρύνονται διαρκώς μέσω ενός εντεινόμενου κρατικού ολοκληρωτισμού με αριστερό προσωπείο».
Αναφορικά με την προσφορά του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε:
«Σήμερα τιμούμε έναν δεινό ιεροκήρυκα, σοφό κληρικό και ρήτορα που τίμησε τον Χριστό και την Ελλάδα και ο οποίος διακρίθηκε κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης για το θάρρος, την παρρησία και τη φιλομάθειά του.
Χρωστάμε πολλά στον Κωνσταντίνο Οικονόμου του “εξ Οικονόμων”, οποίος “ταξίδεψε” την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, με μοναδικό οδηγό την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία».
Τέλος, ο κ. Κέλλας, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου των Ρωγών Ιωσήφ, συνεχάρη θερμά τον γλύπτη Ιωάννη Παπαδόπουλο, αλλά και την Πολυξένη Χατζηλέλεκα, που μέσα από την τιμητική δωρεά του γλυπτού στη μνήμη των γονιών της, αφήνει στην Τσαριτσάνη σπουδαία ιστορική κληρονομιά.

Κατσιαντώνης από Τσαριτσάνη: “Οι αξίες του Ελληνισμού αποτελούν την ταυτότητα της πατρίδας μας”

Στις εκδηλώσεις τιμής για τον Μεγάλο Διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμο τον εξ Οικονόμων και τον Επίσκοπο αγωνιστή των Ρωγών Ιωσήφ, έδωσε το παρών ανήμερα της Μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη, ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
Με ιερότητα παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που έγινε χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ Χαρίτωνος, ενώ άκουσε με ενδιαφέρον και σεβασμό την ομιλία του ιστορικού- ερευνητή και εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» Κωνσταντίνου Σπανού, που αφορούσε τις μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες του Κωνσταντίνου Οικονόμου και του Ιωσήφ των Ρωγών, και το καθοριστικό έργο τους στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.
” Οι αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας συντροφεύουν την ταυτότητα της χώρας μας, μέσα από τους αγωνιστές που έπεσαν μαχόμενοι για την πατρίδα μας, και που σήμερα επισφραγίζουν τη μοναδικότητα του Έθνους μας, και την ανεξίτηλη στο χρόνο ιστορία μας”

Αυτό διεμήνυσε ο Γιώργος Κατσιαντώνης, παρακολουθώντας με συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου των Ρωγών Ιωσήφ, συγχαίροντας τον γλύπτη Ιωάννη Παπαδόπουλο για το εξαιρετικά φιλότεχνο έργο του, αλλά και την Πολυξένη Χατζηλέλεκα που τίμησε τη μνήμη των γονιών της και την ιστορική κληρονομιά της Τσαριτσάνης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέσα από την τιμητική δωρεά του γλυπτού, που δεσπόζει υπερήφανα στην περιοχή.
Ο Βουλευτής Λάρισας συνεχάρη τους διοργανωτές των εκδηλώσεων αλλά και το Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης για τους άρτιους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν στην πλατεία της κωμόπολης.

Add Comment