Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Αττικής

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
« Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2018

Φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας.
Καλή χρονιά και καλή αποκριά.
Ένας χρόνος πέρασε από την από την αντίστοιχη εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2017.
Στο διάστημα αυτό έγιναν αρκετές ενέργειες πολλές εκδηλώσεις και ο Σύλλογος μας όπως κάθε χρόνο κατέβαλε προσπάθειες να παρευρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες.
Η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια είναι η τροποποίηση και προσαρμογή με τα νέα δεδομένα του καταστατικού του Συλλόγου μας καθώς και η μετονομασία του σε ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» αφού πολλοί συμπατριώτες μας διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής .
Αναγνωρίσθηκε με την υπ΄αριθ.355?13.07.2017 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των Σωματείων με Αριθμό Μητρώου Α.Μ 31861.
Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις οι σημαντικότερες κατά την άποψή μας ήταν:
Το τριήμερο Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής με τον χαρακτηριστικό τίτλο :
«Οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου». Aττενίζουμε …το Σύμπαν, που έγινε στον Κοκκινοπλό.

Ξεκίνησε με συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας όπου οι:
Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Βασίλης Γκόλτσιος – Πρόεδρος Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Αττικής εκπρόσωπος των Κοκκινοπλίτικων Πολιτιστικών Συλλόγων ,ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθανάσιος Παιδής και ο Σταμάτης Μαλάκος Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Φυσικών αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της διοργάνωσης.
Μιάς διοργάνωσης όπου εκτός από τις εισηγήσεις μαθητών και καθηγητών ο κάθε ένας με τα τηλεσκόπια που στήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου του Κοκκινοπλού μπορούσε να παρακολουθήσει το σύμπαν υποβοηθούμενος από από ειδικούς.
Ένα Φεστιβάλ διαφήμιση για τον Κοκκινοπλό, τον Όλυμπο και την Θεσσαλία γενικότερα
Ένα Φεστιβάλ που καθιερώθηκε πλέον και αποτελεί ορόσημο για την περιοχή μας.
Περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις εργασίες που πραγματοποίησαν στα σχολεία τους με θέμα Αστρονομία και το Διάστημα.
Τριάντα και πλέον καθηγητές Πανεπιστημίων και ειδικοί επιστήμονες πραγματοποίησαν ομιλίες και παρουσιάσεις με θέματα Αστρονομίας ,Αστροφυσικής ,Κοσμολογίες κλπ.
Τις Αστροβραδιές επιμελήθηκαν η κοινΣΕΠ Έναστρον και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο
Λάρισας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.
Με Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η λήξη του Φεστιβάλ Αστρονομίας .
Πανηγύρι στήθηκε κάτω από τον πλάτανο του χωριού και με τους ήχους παραδοσιακών χορών, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου δηλ. για φέτος στο 2ο Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής, υποσχόμενοι ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις!

Μετά την λήξη του Φεστιβάλ Αστρονομίας, συνεδρίασαν τα μέλη της επιτροπής για την επιλογή των μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες τους και βραβεύθηκαν από τη Ένωση Ελλήνων Φυσικών οι 3 καλύτερες εργασίες των μαθητών. Οι μαθητικές-ομάδες που διακρίθηκαν ήταν: Σαρρής Μιχάλης (Εκπαιδευτήρια Δούκα, μαθητής Α΄ Λυκείου) με θέμα: «Οι μικροί θησαυροί του σύμπαντος: Τα άστρα». Κοντοειδής Παναγιώτης, Μελίνα Ζήκου, Νεφέλη Ζήκου, Μπάτσαρη Βίκη (Dream team της Ε.Ε.Φ.) με θέμα: «Δίνοντας Φώς στη Σκοτεινή Πλευρά του Σύμπαντος: Σκοτεινή Ύλη» και Τσαπράζης Λεωνίδας (Γυμνάσιο Λάρισας) με θέμα: «Ταξιδεύουμε στον πλανήτη Άρη»

Όσον αφορά στο βραβείο, οι νικητές εκτός από την συμμετοχή δωρεάν στα θερινά σχολεία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Ιστιαία, οι εργασίες των βραβευθέντων μαθητών μετά από παραχώρηση της άδειας των πνευματικών δικαιωμάτων των εργασιών τους αναρτήθηκαν μόνο για προβολή στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών».

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλα τα σχολεία και τους μαθητές που παρουσίασαν τις εργασίες τους, όλους τους γονείς και συνταξιδιώτες που τους τίμησαν με την παρουσία τους, τους εξαιρετικούς καθηγητές και ομιλητές που πρόσφεραν νέα ερεθίσματα μέσα από τις ομιλίες τους και φυσικά τους φορείς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ: Ειδικότερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, τους Κοκκινοπλίτικους Πολιτιστικούς Συλλόγους, την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, το Αστεροσκοπείο Λάρισας και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Ο Σύλλογος μας που συνεχίζει αδιάκοπτα την προσέγγιση του στα παραδοσιακά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, θέλοντας να προσφέρει, μέσα από αυτές τις δράσεις, έναν άλλο τρόπο στην ενεργοποίηση του πληθυσμού που με την συμμετοχή του αποδεικνύεται ο καταλύτης στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Β. Γκόλτσιο και τον Γ. Γραμματέα Απόστολο Γαϊτάνη.
Την παρουσία στην διοργάνωση έδωσε και η Πανθεσσαλική Στέγη με τον Πρόεδρο της κ. Στέφανο Κούτρα που απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό κατά την έναρξή της διοργάνωσης .
Το βαρύ φορτίο σε τοπικό επίπεδο σήκωσε ο Πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Σωτήρης Ζιακούλης ενώ δεν έλειψε από κοντά μας ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής που εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε: Το τριήμερο 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου αλλά και όλη την περίοδο της προετοιμασίας ζήσαμε έντονες στιγμές, συγκινητικές στιγμές, δύσκολες στιγμές, μαγικές στιγμές. Το αποτέλεσμα είναι η ζωντανή απόδειξη της δύναμης που έχουν οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται για έναν ευγενή σκοπό, το δέσιμο που φανερώνει η συνύπαρξη τόσων ανθρώπων σε ένα μικρό Ορεινό χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του Ολύμπου και πως αυτή η εμπειρία έχει την δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους. Αυτό το Φεστιβάλ Αστρονομίας κατέληξε σε μια μεγάλη γιορτή, η οποία πέραν του επιστημονικού χαρακτήρα της, είχε κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και πάνω απ’ όλα παραδοσιακό χαρακτήρα. Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι η συγκίνηση που κυριάρχησε στις τάξεις των μαθητών, κατά την τριήμερη παραμονή τους στον Όλυμπο αλλά και των κατοίκων του Κοκκινοπλού, οι οποίοι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ευγένεια που επέδειξαν, επειδή άνοιξαν τα σπίτια τους και φιλοξένησαν τους επισκέπτες, ενώ τους ξενάγησαν στις ομορφιές του τόπου τους.
Πολλά μπράβο και στους και κκ.Μαλάκο, Φιλντίση και στην ομάδα τους, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, στόχο- επιθυμία τους που ήταν να προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους. δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν δίνοντας το είναι τους για να καταφέρουν.
Άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για το 2ο Φεστιβάλ Αστρονομίας που θα γίνει και πάλι τον Ιούνιο στον Κοκκινοπλό με καλύτερη οργάνωση και σημαντικότερες συμμετοχές .
   
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος Faethon Olympus Marathon που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 7&8 Ιουλίου.
Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και συμμετείχαν αθλητές από Αγγλία, Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, και Τσεχία και Νότια Αφρική! 
Κοινή χρήσ
Η φετινή χρόνια(2017) τα είχε όλα. Ρεκόρ διαδρομής  των  γυναικών στον F.O.M από την Κατερίνα Τσεκόσκα (KASIMIS TRAINING) με χρόνο 7:02:07, ατομικά  ρεκόρ, ρεκόρ  συμμετοχών από το εξωτερικό, ρεκόρ διαδρομής των γυναικών Μάλαϊ Μαρία (ODLO-LASPORTIVA) 2:52:43 και ρεκόρ συμμετοχών στον  RUPICAPRA 20 χιλ.
Μετά από σκληρή μάχη, νικητές στους άνδρες αναδείχθηκαν οι Σιαμήτρας Κώστας (INOV-8 OLYMPUS MARATHON RT) με χρόνο 5:52:11, στη 2η θέση Ελευθερίου Δημήτρης (DYNAFIT GREECE) με χρόνο  5:57:37 και στην 3η θέση ο ΜάτραςΣλάβεκ (SALOMON HELLAS) με χρόνο 6:01:19.

 

 Καταπληκτική εμφάνιση από την Κατερίνα Τσεκόσκα KASIMIS TRAINING η οποία τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες με ρεκόρ διαδρομής 7:02:07, δεύτερη θέση για την Κολυφά Μυρσίνη με χρόνο 7:22:12  και τρίτη τερμάτισε η Χουρίδου Ιωάννα BALIOTIS NATURE TRAIL με χρόνο 7:34:39 .
Νικήτρια ομάδα η BALIOTIS NATURE TRAIL και στην κατηγορία >50 ο Ρήγος Λάζαρος (OLYMPUS TRAILS) με χρόνο 7:21:38.
 Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6 το πρωί με 236 αθλητές από τους οποίους κατάφεραν και τερμάτισαν οι 201.
Όσον αφορά τον 2o RUPICAPRA 20 χιλ, στον οποίον συμμετείχαν 178 αθλητές και τερμάτισαν οι 175, πρώτος τερμάτισε ο Γιαννόπουλος Κώστας (DYNAFIT GREECE)  με χρόνο 2:21:24, στη 2η θέση ο Γκιζλής Αριστείδης (Σ.Δ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ-TRG) με χρόνο 2:32:52 και στην 3η θέση ο Ζιλιασκούδης Χρήστος (OLYMPUS T.R.T) με χρόνο 2:36:12.
 
 Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα του τερματισμού η Μάλαϊ Μαρία (ODLO-LASPORTIVA) με χρόνο 3:04:48 ρεκόρ διαδρομής, στη 2η θέση τερμάτισε η Διμπάρη Βένη (OLYMPUS T.R.T) με χρόνο 3:16:41 και στην 3η θέση η Τροϊρη Δέσποινα (ΟLYMPUS MARATHON RUNNING TEAM) με 3:28:07.
Νικήτρια ομάδα o ZEYS ΠΙΕΡΙΑΣ  και στην κατηγορία >50 ο Ποιμανίδης Δημήτρης (A.P.S.D ZEUS PIERIS) με χρόνο 3:08:23.
 
Στον 3ο FAETHON TRAIL πρώτος τερμάτισε o Φασιάδης Νικόλαος με χρόνο 1:10:45, στη 2η θέση ο Παπαθανασίου Ελευθέριος (Α.Ο.Ξ.Λ- ΣΥΒΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) με χρόνο 1:10:47 και την 3η θέση o Μαλαμίδης Αθανάσιος (NUTRIXXON) με χρόνο 1:16:45
Στις γυναίκες στην πρώτη θέση η Μπουρουζίκα Ελένη (DISTANCE RUNNERS CLUB) με χρόνο 1:30:00, στη 2η θέση η Ζάχου Ιωάννα (ΕΠΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ) με χρόνο 1:37:36 και στην 3η θέση η Λαμπαδιάρη Αναστασία  (ΕΠΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ) με χρόνο 1:46:10.

Aκολούθησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής και το Κοκκινοπλίτικο αντάμωμα.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε πομπή μέχρι το κιόσκι όπου συνεχίσθηκαν οι εκδηλώσεις του ανταμώματος.
Στην συνέχεια ακολούθησαν οι εκδηλώσεις στα Καλύβια με τον αγώνα ανώμαλου δρόμουΓ. Παλάγκας,η ανάβαση στο καταφύγιο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ και οι τριήμερες εκδηλώσεις του 15αυγουστου που όπως και κάθε χρόνο σημείωσαν μεγάλη επιτυχία

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα έντονο για την περιοχή μας και συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο. .
Οι διοργανώσεις «Οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου και Faethon Olympus Marathon έτυχαν μεγάλης προβολής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή της περιοχής μας ,του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας γενικότερα
Η συμμετοχή του Συλλόγου μας στην διοργάνωση και την προβολή ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
Εκδήλωση για τα 136 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας. .
Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης στην Πλάκα. Μετά τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στ. Κούτρα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων εκφώνησε τον πανηγυρικό. Σε αυτόν, εστίασε σε δύο σημεία:
Στον αυτάρκη ρόλο της Θεσσαλίας ως περιφέρειας, και στην ανάγκη για μια «Νέα Θεσσαλία», που να «βλέπει» στο μέλλον.
Ο αυτάρκης ρόλος, με βάση τον σύγχρονο χαρακτήρα της περιφέρειας, συνίσταται  σε τομείς όπως ο επιστημονικός, ο αγροτικός, ο συγκοινωνιακός, ο τουριστικός, ο επιχειρηματικός, ο αθλητικός. Με συγκεκριμένα παραδείγματα, τόνισε την ανάγκη, αυτές οι δυνατότητες που υφίστανται, να προωθηθούν και να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα, αφού:
«Ο Θεσσαλός αναπτύσσει τη δική του ταυτότητα, δρα, δημιουργεί, εργάζεται, καινοτομεί και πρωτοπορεί, πολλές φορές χωρίς καμία στήριξη». Πλέον, «πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Θεσσαλία, στο κέντρο της χώρας, ως καρδιά της ζωντανής Ελλάδας, έχει όλα τα δεδομένα για να πρωτοπορήσει». Και για αυτά «χρειαζόμαστε σχεδιασμό, ισομέρεια, εμπιστοσύνη, τόλμη.  136 χρόνια μετά, ας απελευθερώσουμε από μέσα μας τη Νέα Θεσσαλία: τη Θεσσαλία της αυτάρκειας, της παραγωγικότητας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.  
Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Συντάγματος από
Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Συγκεκριμένα μετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας, το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, τη Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, τον Σύλλογο Θεσσαλών Αχαρνών, τον Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος», τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη» και τον Σύλλογο Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής.
Από τον Σύλλογό μας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Β Γκόλτσιος ,ο Γ. Γραμματέας Απ. Γαϊτάνης που είχε και τον συντονιστικό ρόλο των εκδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλ. Φουστέρης και αρκετά μέλη του συλλόγου Συλλόγου μας.
Ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Γκόλτσιος Απόστολος ΓαΪτάνης

 

 

 
 

 

 
 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ

 

 
 

 

 

 

Ο 5ος διεθνής μαραθώνιος Ολύμπου Φαέθων » (FaethonOlympusMarathon).
Διεξάχθηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 όπου ο Σύλλογός μας είχε ενεργό συμμετοχή τόσο στην οργάνωση όσο και την προβολή του.

Το Διεθνές Συνέδριο που οργάνωσε η Διοίκηση του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου στο Λιτόχωρο Πιερίας στο διάστημα 20 με 22 Μαρτίου, με θέμα:
«Ο Όλυμπος μνημείο φύσης και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας.
Ένας αιώνας από την πρώτη ανάβαση» .

Κατά την διάρκεια των εργασιών έγιναν σημαντικές εισηγήσεις για τον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή.
Από την πλευρά μας με σχετική παρέμβαση, ζητήθηκε η κατάρτιση μελέτης για την ενιαία προστασία και ανάπτυξη του Ολύμπου τόσο από την πλευρά της Θεσσαλίας όσο και της Πιερίας .
Με την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου διοργανώθηκε περιήγηση των συνέδρων γύρω από τον Όλυμπο.
Με πούλμαν που ξεκίνησε από το Λιτόχωρο και ακολουθώντας την διαδρομή ,Λεπτοκαρυά Μονή Κανάλων ,Καρυά, Κρυόβρυση ,Μονή Αγ. Τριάδος Σπαρμού,Ολυμπιάδα, Καλλιθέα ,Πύθιο, Κοκκινοπλός και μέσω του Αγ. Δημητρίου επιστροφή στο Λιτόχωρο.
Στον Κοκκινοπλό τους Συνέδρους καθώς και τον Υπουργό Περιβάλλοντος υποδέχθηκαν ο Σύλλογός μας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοπλού. Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στους Συνέδρους από το Συμβούλιο του Εθνικού Δρυμού στο μεσοχώρι.
Το μεσοχώρι που με την διάνοιξη της πλατείας, την ανακαίνιση ορισμένων κατοικιών μεταξύ των οποίων και αυτό των μελών του Συλλόγου μας ,των αδελφών Μέγα με το παλαιό καφενεδάκι, έχει μεταβληθεί σε μία πολύ όμορφη γωνιά.
Ο Υπουργός περιβάλλοντος δεσμεύτηκε για την προώθηση του Διατάγματος που καθορίζει τις ζώνες προστασίας του Ολύμπου. Αναμένουμε.
Από την πλευρά μας ακολούθησε υπόμνημα προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς της Θεσσαλίας και τις Πιερίας για την ενιαία ανάπτυξη και αξιοποίηση του Ολύμπου και της γύρω της περιοχής .
Αρκετές από τις προτάσεις μας έχουν πάρει τον δρόμο τους.
Ακολούθησε η διοργάνωση του 4ου διεθνούς Μαραθώνιου Ολύμπου «Φαέθων
Στην συνέχεια είχαμε τις εκδηλώσεις του Κοκκινοπλίτικου ανταμώματος σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής όπου ο Σύλλογός είχε σημαντική παρουσία.

Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι τα ανενεργά πλέον σχολεία τόσο στον Κοκκινοπλό όσο και τα Καλύβια παραχωρήθηκαν από τον Δήμο στους Πολιτιστικούς και Ορειβατικούς συλλόγους αντίστοιχα να τα αξιοποιήσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους για διάφορες εκδηλώσεις .
Επίσης Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινοπλού εκλέχθηκε ο Σωτήρης ο Ζιακούλης και τον Ορειβατικό ο Θεοχάρης Ζιάγκας Καθηγητής Δασολογίας στο ΑΠΘ .
Ο Σύλλογος μας είχε ενεργό συμμετοχή και στο 31on Πανελλήνιο αντάμωμα των Βλάχων που για το 2015 διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία το τριήμερο 11ως 13 Σεπτεμβρίου στην Αττική.
Την πρώτη ημέρα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία του Δημάρχου και πολλών Δημοτικών Συμβούλων.
Κορυφαία στιγμή η αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου από τους συμπατριώτες μας, τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Κατερίνης.
Την δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συγκέντρωση στα Προπύλαια, μετάβαση εν πομπή και κατάθεση στεφάνου στον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατάληξη στο Ζάππειο όπου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με μουσικοχορευτική βραδιά και υπερθέαμα που παρουσίασαν τα συγκροτήματα των Βλάχικων Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ο τρανός χορός έγνε το πρωϊ της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο.

Όπως πάντα η συμμετοχή και συμπαράσταση του Συλλόγου μας ήταν σημαντική
Ήταν ένας ακόμη χρόνος με πάρα πολλές εκδηλώσεις στις οποίες οι απανταχού Κοκκινοπλίτικοι Σύλλογοι έδωσαν ηχηρή παρουσία.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι στην διάθεσή μας ο Δικτυακός τόπος (ιστοσελίδα ) του Συλλόγου μαs στην Διεύθυνση www.olympos-kokkinoplos.gr.
Καλή χρονιά. Υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους και καλή αποκριά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Add Comment