Επίσκεψη του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Λάρισας – πρώην ΠΕΔΥ- επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η γραμματεία του τμήματος Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο συντονιστής του τμήματος, Ιωάννης Καριπίδης και τα μέλη της γραμματείας, Σπύρος Μητρούλας, Στέργιος Παπαιωάννου και Γιάννης Γιαννούλας, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, χειρουργό, Βαγγέλη Γραντζή.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αλλαγές που επιχειρούνται από το υπουργείο Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επισημάνθηκε ότι η λειτουργία της ΤΟΜΥ στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου Λάρισας είναι μια καινοτόμος προσπάθεια που ήδη εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της περιοχής. Παράλληλα, προχωρούν οι νέες προκηρύξεις 50 θέσεων οικογενειακών γιατρών με σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ. Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου θα είναι ανοιχτός ο κατάλογος για την επιλογή των οικογενειακών γιατρών με συμβάσεις έως και τρία χρόνια.
Από τον διευθυντή του Κέντρου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στην στελέχωση της υπηρεσίας, κυρίως σε κάποιες ιατρικές ειδικότητες, αλλά και την ανάγκη απόκτησης απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού. Επισημάνθηκε επίσης η αύξηση της επισκεψιμότητας του Κέντρου (9.000 επισκέψεις τον προηγούμενο μήνα) καθώς και ο συντονιστικός ρόλος που πρέπει να έχει στον σχεδιασμό της Π. Φ. Υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες για την επαναχάραξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικά περιβάλλον.
Η δημιουργία σύγχρονου και αποτελεσματικού δικτύου Π.Φ. Υγείας, στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας, είναι κεντρικός στόχος της πολιτικής μας και θα τον υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Add Comment