Η Ελασσόνα «αγκάλιασε» Χριστούγεννα και Μελίνα Ασλανίδου!

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
του Γιάννη Μουκίδη

Εορταστικό και πανηγυρικό, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ήταν και εφέτος το επίσημο ξεκίνημα των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2017», που διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας με τη συνεργασία και τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, με κυρίαρχη τη νεολαία, βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και παρακολούθησαν τη φωταγώγηση του Δέντρου των Χριστουγέννων από τον «οικοδεσπότη» δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, που συνοδεύτηκε από μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης και από επευφημίες και ρίψη πυροτεχνημάτων, που «απλώθηκαν»…στη χειμωνιάτικη παγωμένη «φεγγαράδα» της Ελασσόνας. 
Αρχικά, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου προανήγγειλε τα «δρώμενα» της εναρκτήριας εκδήλωσης του φετινού εορταστικού προγράμματος του Δήμου Ελασσόνας, ενώ μαθητές του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ελασσόνας απέδωσαν κάλαντα Μωραϊτικα, Μικράς Ασίας, Θράκης, Σάμου και επίκαιρα ακούσματα, ενώ στο χώρο εμφανίστηκαν δεκάδες παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και της «Ακαδημίας Χορών» με φαναράκια…φτιάχνοντας ατμόσφαιρα.
Λίγο πριν τις 7.30 το βράδυ, ο δήμαρχος Ελασσόνας, απευθυνόμενος στον κόσμο, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε: 
«Όταν από το 2014 επιλέξαμε να δώσουμε, μέσω των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, μια διαφορετική πνοή στον τόπο μας, γνωρίζαμε καλά πως αυτές τις μέρες, ανάμεσα στα αυξημένα προβλήματα που ο καθένας αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του, όλοι θα πρέπει να χαμογελάσουν, όλοι θα πρέπει να αισθανθούν μια παρέα, όλοι δικαιούνται μια αγκαλιά.
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, στο Δήμο της Ελασσόνας, πρόθεση μας ήταν, αφενός να δημιουργήσουμε, όπου, όπως και όσο μπορούσαμε, ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύνατους, αφετέρου δε, να επιδιώξουμε με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες να δημιουργεί η αίσθηση του «όλοι μαζί».
[wpg_thumb]
Με εξωστρέφεια και θέλοντας να γεμίσουμε την Ελασσόνα με γιορτινή διάθεση, είδαμε πέρυσι, χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν την πλατεία και τα μαγαζιά του κέντρου και να χαίρονται για την επιλογή τους.
Φέτος, συνεχίζουμε, έχοντας ακριβώς τον ίδιο στόχο: να ανοίξει η πόλη μας μια τεράστια αγκαλιά για όλους, ντόπιους και επισκέπτες, και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Εύχομαι στον καθένα προσωπικά αυτές οι γιορτές να είναι οι πιο όμορφες, που έχετε περάσει μέχρι σήμερα, γεμάτες υγεία, χαμόγελο και ευτυχία μέσα στα σπιτικά σας. Ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις που θα μας φέρνουν όλους πιο κοντά! Με αυτή μου την υπόσχεση σας καλώ όλους να μετρήσουμε αντίστροφα για να ανάψουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας!».
Η συνέχεια της γιορτινής βραδιάς πέρασε στην ιδιαίτερη χροιά της φωνής της Μελίνας Ασλανίδου, που «άπλωσε» τη δική της αγκαλιά με αγαπημένα τραγούδια της και όχι μόνο, με κυρίαρχο την αμφίδρομη σχέση της με τον κόσμο, που την έβλεπε, την άκουγε και την απολάμβανε ενθουσιασμένος.
Παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες(… «έπαιζαν» μεταξύ 0 και -2 βαθμούς Κελσίου), η ταλαντούχος ερμηνεύτρια με τους συνεργάτες της μουσικούς γοήτευσε με τις ερμηνείες της και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες θεατές και ακροατές. Και βέβαια…σαν μια μεγάλη αγκαλιά, όλοι μαζί, Μελίνα Ασλανίδου, μουσικοί και ο κόσμος…κέρδισαν το «στοίχημα» με το δριμύ ψύχος.
Ιδιαίτερα μεγάλη και εφέτος η παρουσία και η συμμετοχή στη βραδιά όχι μόνο των Ελασσονιτών αλλά και δεκάδων επισκεπτών της γιορτινής Ελασσόνας από περιοχές του νομού Λάρισας και από γειτονικούς νομούς, που γέμισαν το κέντρο της Ελασσόνας για να χαρούν μια «ζεστή» γιορτινή νύχτα…κάτω από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες!

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από αύριο Σάββατο, ξεκινά η φωταγώγηση των Δένδρων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας, αρχίζοντας από την Τσαριτσάνη, στις 6 μ.μ.

Add Comment