Παρουσίασε την ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Νάννου το Δίκτυο Περραιβία στη Λάρισα

Η Λάρισα τίμησε τον ποιητή -λογοτέχνη Παναγιώτη Νάννο
Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή του με τίτλο «Σιωπές Τιθωνού»

Δεν έλειψαν τα έντονα συναισθήματα και η υψηλή αισθητική στην όμορφη βραδιά που διοργανώθηκε από τον Δευτεροβάθμιο Παγκόσμιο Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο ‘Περραιβία” και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας , στο χώρο εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας , προς τιμήν ενός τεχνοκράτη και εξαιρετικά επιτυχημένου στον χώρο της υγείας , επιστήμονα , ο οποίος ,όμως, διαθέτει μια άλλη πλευρά που αγγίζει τη λογοτεχνία , την ποίηση και τα βαθιά κοινωνικά μηνύματα, που αφορούν τη συλλογική αυτογνωσία .

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Νάννο ,Διοικητή των δύο νοσοκομείων της Λάρισας , δηλ. του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ,που σε μια σεμνή εκδήλωση Πολιτισμού τιμήθηκε από τους διοργανωτές, αυτή τη φορά ,όχι μόνο ως ένας εξαιρετικός ποιητής και λογοτέχνης, αλλά και ως ένας βαθειά σκεπτόμενος άνθρωπος .

Για τον λόγο αυτό πλήθος Λαρισαίων, ,άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, συγγραφείς ,ποιητές ,καλλιτέχνες , αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι Φορέων πολιτισμού κατέκλυσαν, από πολύ νωρίς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Νάννου με τίτλο «Σιωπές Τιθωνού», μια δράση που ,πέρα από την ποιότητά της, ενίσχυσε τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας , αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων του συγγραφέα ενίσχυσαν κατευθείαν τον παραπάνω Φορέα.

Η ποιητική συλλογή “Οι Σιωπές Τιθωνού” απαρτίζεται από πεζά ποιήματα που έγραψε ο ποιητής – συγγραφέας και που είναι περισσότερο γνωστός στο κοινό της Λάρισας από τη θέση του διοικητή των Νοσοκομείων της πόλης, παρά από την ξεχωριστή του θέση στο χώρο των Γραμμάτων, που με τόση σεμνότητα ,αλλά με μεγάλη επιτυχία, υπηρετεί , εδώ και πολλά χρόνια..
[wpg_thumb]
Για το έργο του συγγραφέα Παναγιώτη Νάννου μίλησαν ο Έκτωρας Νασιώκας, ιατρός, πολιτικός και συγγραφέας, η Μαριάννα Δώδου Δρ. πολιτικός μηχανικός και υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ και ο Γιάννης Ζαρογιάννης, διδάκτωρ Φιλολογίας – λογοτέχνης.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους των διοργανωτών, ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» Κωνσταντίνος Σκριάπας, που παρουσίασε τις σημαντικές δράσεις , εντός και εκτός Ελλάδος ,του Δικτύου, στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών , της απασχόλησης νέων επιστημόνων στον πολιτισμό αλλά και στην διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , μέσω της ψηφιοποίησης και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Μαρία Γκιτέρσου, που αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου και τον διαρκή πόλεμο κατά του καρκίνου.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη.

Η ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Νάννου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σαιξπηρικόν», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μυθιστόρημά του “Σκιές Οδοιπόρων ” πήρε το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Μεταίχμιον”) .

Από πλευράς του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” παραβρέθηκαν πέρα από τον Πρόεδρο του Δικτύου Κώστα Σκριάπα και ο Αντιπρόεδρος Θωμάς Αστερίου, που κατέθεσε την πρόταση να παρουσιαστεί το έργο και η τελευταία ποιητική συλλογή του ποιητή και συγγραφέα Παναγιώτη Νάννου ,όπως επίσης και το Μέλος ΔΣ του Δικτύου Ελισσάβετ Μπουζούκη .

Δίκτυο «Περραιβία» , ένα μεγάλο «Εργαστήριο» Πολιτισμού

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , που πάντα τιμά τους ανθρώπους των Γραμμάτων και όλους εκείνους που κρατούν όρθιο τον νεοελληνικό Πολιτισμό και τον διευρύνουν , έχει μετεξελιχθεί σε ένα «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού , όπου συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος , των Τεχνών, του Πολιτισμού ,της διανόησης και των Επιστημών ,προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις , να οραματιστούν ,αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες ,τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. 

Το Δίκτυο ‘Περραιβία” υλοποιεί Συνέδρια, Ημερίδες ,Σεμινάρια ,πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ,τηλεοπτικές εκπομπές , ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση, συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο , Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων αι των Τεχνών και υλοποιεί Συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του . Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής στο χώρο των εθελοντικών οργανώσεων .

Add Comment