Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ελασσόνας για μη λειτουργία Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσσας

-Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας καταγγέλει το γεγονός ότι ενώ έχουν περάσει 2 μήνες περίπου από την έναρξη των μαθημάτων απελπιστική και συνάμα απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο της Βερδικούσσας Ελασσόνας. Οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου, χάνουν ώρες διδασκαλίας λόγω έλλειψης δασκάλων.
-Καλούμε την Πολιτική ηγεσία και τους τοπικούς εκφραστές της να μην περιορίζονται στην έκφραση καλών προθέσεων αλλά  να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη των κενών και να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων. Και μπορεί οι γονείς να ακούνε υποσχέσεις ότι όλα θα γίνουν και θα έρθουν οι δάσκαλοι, πλην όμως, όπως φαίνεται, σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ακόμη μένουν στα λόγια της Πολιτείας. Οι γονείς της Βερδικούσσας δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει και ξεσηκωθεί ζητώντας άμεσα μια λύση. Το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, είναι φανερό πως για τα παιδιά της Βερδικούσσας δεν ισχύει.
-Κανένας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση και την κοροϊδία. Πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του σχολείου της Βερδικούσσας.
Είναι ανάγκη τώρα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ευαγγελία Παπαδοπούλου Αχιλλέας Ζανιάς

Add Comment