ΚΚΕ στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι: Αναστατωμένοι οι κάτοικοι – Τους ζητούν να επιστρέψουν επιδοτήσεις

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ
Αναστατωμένοι οι κάτοικοι- τους ζητούν να επιστρέψουν επιδοτήσεις ως 30.000 ευρώ!

Επίσκεψη στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Οκτώβρη, κλιμάκιο της  Τομεακής Επιτροπής  Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή  του Κόμματος. 
Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία των κατοίκων όπου εξέθεσαν το σοβαρό ζήτημα με το οποίο είναι αντιμέτωποι 70 περίπου κάτοικοι του χωριού, καλλιεργητές ψευδακακίας. 
Το 1993, σε μια περίοδο που το χωριό εγκατέλειψε την καπνοκαλλιέργεια η οποία τάφηκε κάτω από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ, ξεκίνησαν την καλλιέργεια ψευδακακίας την οποία ενέταξαν σε σχετικό πρόγραμμα δεσμεύοντας μεγάλες εκτάσεις για διάστημα 20 ετών. 
Το 2013 ένα χρόνο πριν λήξει το πρόγραμμα, έρχεται το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, και ζητάει να επιστρέψουν το σύνολο των επιδοτήσεων που έλαβαν αναδρομικά, με την δικαιολογία ότι δεν τήρησαν τους όρους του προγράμματος και συγκεκριμένα για το λόγο ότι εντοπίστηκαν απώλειες πάνω από το 20% σε μέρος των εκτάσεων. 
Το αποτέλεσμα είναι να καλούνται οι παραγωγοί να επιστρέψουν ποσά από 5.000 έως και  30.000 ευρώ. Μάλιστα όπως καταγγέλθηκε τα ποσά αυτά έχουν βεβαιωθεί στην εφορία ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις με κατασχέσεις λογαριασμών. 
Από την πλευρά του ο Γιώργος Λαμπρούλης εξέφρασε την συμπαράσταση του στους κατοίκους και την στήριξη του κόμματος στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, το οποίο έχει επιφέρει σοβαρή αναστάτωση σε 70 οικογένειες. 
Οι ευθύνες της σημερινής  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων αναδεικνύεται ότι είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση όπως και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να δώσει λύση σε ένα πολιτικό πρόβλημα  που αφορά το σύνολο σχεδόν ενός ορεινού και απομακρυσμένου χωριού της περιοχής μας.
Από την πλευρά του Κόμματος θα αξιοποιηθεί το επόμενο διάστημα κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία και παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία ώστε να δοθεί λύση.

Add Comment