ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Κύριε πρωθυπουργέ, οι Θεσσαλοί δεν είναι λωτοφάγοι!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο και πλέον χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου ο κ. Τσίπρας ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, έρχεται στη Θεσσαλία για το λεγόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Επειδή όλοι πια τον έχουμε μάθει καλά, είμαστε βέβαιοι ότι το πέρασμά του από την πόλη μας, θα είναι για μια ακόμη φορά αφορμή για ακατάσχετη υποσχεσιολογία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι κυβερνά μια χώρα λωτοφάγων, που μπορεί να λέει και να ξελέει χωρίς να δίνει λογαριασμό. Όμως, οι Θεσσαλοί δεν είναι λωτοφάγοι!
Όπως λέει ο λαός, “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”. Τα παραμύθια του κ. Τσίπρα έχουν ξεφτίσει και τα νέα αφηγήματα καταρρέουν από τη σκληρή πραγματικότητα. Παρά τις προσπάθειες των “μαγειρείων” του Μαξίμου, κανείς δεν ξεχνά ότι:
Αυτοί που βεβαίωναν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια τώρα τα υπογράφουν το ένα πίσω από το άλλο.
Αυτοί που κραύγαζαν «Γκόου μπάκ μάνταμ Μέρκελ!», τώρα… απολαμβάνουν τους επαίνους των δανειστών για την υπακοή τους.
Αυτοί που κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους ως “γερμανοτσολιάδες” συμμετέχοντας σε απαράδεκτους προπηλακισμούς, έβαλαν όλη τη δημόσια περιουσία στο αιωνόβιο υπερταμείο.
Αυτοί που σήκωναν παντιέρες κατά της μισητής τρόικας έθεσαν με την υπογραφή τους την οικονομία σε επιτροπεία για δεκαετίες.
Αυτοί που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, τώρα τον θεωρούν “καλό φόρο” ενώ μείωσαν και τον χρόνο αποπληρωμής του.
Αυτοί που εμφανίζονταν ως οι προστάτες των χαμηλοσυνταξιούχων κατακρεούργησαν το ΕΚΑΣ και τα κοινωνικά επιδόματα, οδηγώντας σε εξαθλίωση χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, μετά τις μειώσεις που ήδη έχουν κάνει, έβαλαν την υπογραφή τους για να κοπούν από 01.01.19 επιπλέον 1-2 συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Την ίδια ώρα είναι πρωτοφανείς οι καθυστερήσεις στην απόδοση νέων συντάξεων.
Αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για την ακρίβεια, επέβαλαν μια άνευ όρων φοροεπιδρομή.
Αυτοί που διαβεβαίωναν για αυξήσεις μισθών έχουν υπογράψει για την περικοπή τουλάχιστον ενός μηνιάτικου με την μείωση του αφορολόγητου.
Αυτοί που στηλίτευαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την γενιά των 700 ευρώ, δημιούργησαν την γενιά των 400 ευρώ και της μερικής απασχόλησης, που τώρα ξεπέρασε και επισήμως την πλήρη, διώχνοντας τα καλύτερα μυαλά από την χώρα.
Αυτοί που ήταν διαπρύσιοι κήρυκες της ηθικής, βρίσκονται βουτηγμένοι σε κάθε είδους σκάνδαλα, σε ένα νέο περιβάλλον διαπλοκής, που προσπαθούν παντί τρόπω να κουκουλώσουν, όπως απέδειξε και η πρόσφατη ιστορία Καμμένου.
Αυτοί που έκαναν μαθήματα αξιοκρατίας, καταπατούν κάθε κανόνα αξιολόγησης, επιδιώκοντας την ισοπέδωση προς τα κάτω, εχθροί της αριστείας.

Οι αγρότες δεν ξεχνούν…
Όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης είναι γνωστή και στον τελευταίο γεωργό και κτηνοτρόφο:
Ο ΟΓΑ καταργήθηκε και οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών εκτοξεύτηκαν.
Το κόστος παραγωγής αυξήθηκε καθώς, καταργήθηκε η επιστροφή φόρου για το «αγροτικό πετρέλαιο», οι τιμές του «αγροτικού ρεύματος» αυξήθηκαν –παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του κ. Αποστόλου-, ενώ μπαίνει “ταφόπλακα” στην ήπια εκτροπή του Αχελώου.
Η προκαταβολή φόρου έπιασε “ταβάνι” στο 100%.
Φορολογούνται -για πρώτη φορά από την ένταξή μας στην ΕΕ- οι αγροτικές επιδοτήσεις.
Η προκήρυξη των δράσεων του νέου ΠΑΑ -ένα χρηματοδοτικό εργαλείο της τάξης των 4,5 δις ευρώ- έχει βαλτώσει. Η κυβέρνηση προκήρυξε δράσεις σε μόλις 5 από τα 18 μέτρα.
Οι πετσοκομμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι οποίες για πρώτη φορά δεν πληρώνονται στο σύνολό τους αλλά σε ποσοστό 80% -παρά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών- καθυστερούν αδικαιολόγητα.
Επιβλήθηκε άδικος φόρος στο κρασί.
Επιμηκύνθηκε η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος, σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις δεσμεύσεις Αποστόλου για “τροπολογία Χαρακόπουλου” που θα επανέφερε τη διάρκεια ζωής στις 5 ημέρες.
Απειλείται η παραγωγή του τσίπουρου -λόγω κυβερνητικής αβελτηρίας- με βάση το νέο Κανονισμό της ΕΕ για τα αλκοολούχα ποτά Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης.
“Προικοδοτείται” εκ νέου η υπό εκκαθάριση ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία, μετά τον έλεγχο που παρήγγειλα ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ελέγχεται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα για τη διαχείριση των επιχορηγήσεων που έλαβε από το 1994.
Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Την αλήθεια αυτή την γνωρίζουν οι πολίτες της Θεσσαλίας. Το προσωπείο του φίλου των επενδύσεων και των παραγωγικών δυνάμεων, που πρόσφατα προβάρει ο κ. Τσίπρας δεν πείθει κανέναν. Το κεφάλαιο της “πρώτης φορά αριστερά” έχει ήδη κλείσει στη συνείδηση των πολτών. Μένει μόνον να ολοκληρωθεί και στις κάλπες, που ελπίζουμε για το καλό της χώρας να μην καθυστερήσουν».

ΚΕΛΛΑΣ: κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…

Με αφορμή την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Περιμένω από τον κ. Πρωθυπουργό, κατά τη αυριανή του ομιλία στη Λάρισα να εξηγήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας, πως από τους χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης που υποσχόταν, καταλήξαμε στον “διωγμό” της επιχειρηματικότητας και την κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων στην αγορά.
Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στον αγροτικό κόσμο, πως από την “αγροτική άνοιξη” που του υποσχόταν, τον οδηγεί στην εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Να καταστήσει σαφές με ποιον τρόπο θα λύσει το υδατικό πρόβλημα που απειλεί με ερήμωση τον Θεσσαλικό κάμπο, μετά τις παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών, αναφορικά με την μεταφορά νερού από τον Αχελώο.
Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στις αγωνίες των εκπαιδευτικών, που βλέπουν τα σχολεία με ελλείψεις, την επαγγελματική εκπαίδευση στο “έλεος του Θεού” και την τριτοβάθμια εκπαίδευση να γυρίζει στη δεκαετία του ’80 επαναφέροντας το “άσυλο της ανομίας”.
Να απαντήσει σε μαθητές και γονείς, που βλέπουν τον “περιβόητο” σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για το σχολείο του αύριο, συνδεδεμένου με την κοινωνία και τις ανάγκες της αγοράς, να αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει ο Υπουργός Παιδείας…
Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους συνταξιούχους, πως από την 13η σύνταξη που υποσχόταν, εν τέλει θα βρεθούν με 9 συντάξεις ετησίως.
Να εξηγήσει στις χήρες, γιατί χάνουν τις συντάξεις που δικαιούνται και οδηγεί τις οικογένειές τους στην ανέχεια.
Στους απόρους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί καταργείται το ΕΚΑΣ.
Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, να απευθυνθεί στους νέους και να τους απαντήσει, πως από τον κατώτερο μισθό των 751 ευρώ που υποσχόταν, τελικά δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ.
Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί φτάσαμε στη διάλυση των Νοσοκομείων της χώρας και στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.
Μα πάνω απ’ όλα περιμένω από τον κ. Τσίπρα να πει ξεκάθαρα στους πολίτες της Θεσσαλίας, ποιο είναι το σχέδιο του – εάν αυτό υπάρχει – για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και πως θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία μετά τον Αύγουστο του 2018.
Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Πρωθυπουργός να μην χρησιμοποιήσει για μια ακόμη φορά τη γλώσσα του ψέματος, μια γλώσσα, ταυτόσημη πλέον, με την πολιτική του ύπαρξη.
Περιθώρια για άλλες αυταπάτες… δεν υπάρχουν.

Θέματα #ΚΕΛΛΑΣ #Λάρισα #Τσίπρας #ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ