Η “Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία” για την επίσκεψη Πολάκη στη Λάρισα

φωτο αρχειου

Την ώρα που η Κυβέρνηση συνεχίζει την βαθειά αντιλαϊκή πολιτική που ακλουθούσαν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια εγκαινιάζοντας νέες Μονάδες αδιαφορώντας για τα οξυμένα προβλήματα, που δημιουργούν οι μνημονιακές πολιτικές της.
Είναι σε όλους γνωστό ότι τα Νοσοκομεία της Λάρισας και όχι μόνο είναι με σοβαρές ελλείψεις σε Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να στηρίζεται στις όποιες δωρεές εφοπλιστών ή επιχειρηματιών, αλλά ούτε και στα χρήματα των ΕΣΠΑ. Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό. Χρειάζονται νέες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού/υλικού.
Οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, συνολικά ο εργαζόμενος λαός βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι αντίθετη με τις λαϊκές ανάγκες.
Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» διεκδικούμε ένα ενιαίο σύστημα για την εξασφάλιση αξιοπρεπών υλικών όρων διαβίωσης για όλο τον πληθυσμό :
1.      Εθνικό Σύστημα Υγείας, υψηλής ποιότητας, ανοιχτό και δωρεάν για όλο τον πληθυσμό, ασχέτως ασφαλιστικής κατάστασης .
2.      Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας υπό τον έλεγχο και την διεύθυνση των ίδιων των εργαζομένων.
3.      Κοινωνικό έλεγχο στα νοσοκομεία και όλες τις υπηρεσίας υγείας.
4.      Αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση της περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό .
5.      Oολοκληρωμένο σύστημα περίθαλψης με ισοτιμία για όλες τις περιοχές της χώρας.
6.      Απόλυτο διαχωρισμό δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων υγείας. Διεκδικούμε την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων από το δημόσιο.
7.      Δημόσια βιομηχανία φαρμάκων και υγειονομικών υλικών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού.
8.      Απελευθέρωση της ιατρικής έρευνας και εκπαίδευσης από τα δεσμά των σκοπιμοτήτων της φαρμακοβιομηχανίας και του ιδιωτικού τομέα γενικότερα.
9 Για τον Τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας δεν ζητάμε ένα φιλάνθρωπο στρατό σωτήριας, δεν ζητάμε την ελεημοσύνη για την συντήρηση των αποκλεισμένων κομματιών του πληθυσμού που τελούν σε διαρκή ένδεια.
Διεκδικούμε ένα ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας για την εξασφάλιση αξιοπρεπών υλικών όρων διαβίωσης για όλο τον πληθυσμό.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής τους, για τη ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ και την Ε.Ε, για την ικανοποίηση αναγκών του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Add Comment