Εκλογική διακήρυξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων επ. Ελασσόνας

Αγωνιστικής Συνεργασία Εμπόρων επ. Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΚΙΔΗ

Συνάδελφοι μικροί και μεσαίοι έμποροι και επαγγελματίες, βιώνουμε μια περίοδο με έντονα προβλήματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τις αναδουλειές, την αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις, τα χρέη, τα οικογενειακά βάρη κοκ.
Τίποτα από όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα δεν ήρθε από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που προϋποθέτει την εξαφάνιση του μικρού για να επιβιώνει ο μεγάλος. Είναι αποτέλεσμα των νόμων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, για να στηριχθούν και να ανακάμψουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και το μέλλον του λαού και των παιδιών του.
Είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της ΕΕ για τη απελευθέρωση της αγοράς που νομοτελειακά οδηγεί στον αφανισμό των περισσότερων από μας για να περισσέψει χώρος για τα μεγάλα πολυκαταστήματα και μονοπώλια.
Σε μας δεν μένει άλλος δρόμος παρά να αντισταθούμε, μέσα από τους δικούς μας συλλογικούς φορείς και αναζητώντας συμμάχους όλους εκείνους που «βράζουν» στην άλλη άκρη του καζανιού με μας.
Οι εκλογές στον εμπορικό σύλλογο είναι μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουμε έναν τέτοιο δρόμο.
Εμείς οι υποψήφιοι με την Αγωνιστική Συνεργασία υιοθετούμε το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ που συμπυκνωμένα αποτελείται από τα εξής:
Όχι στη φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 20.000 Ευρώ
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών.
Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια
Όλα τα παραπάνω αποτελούν όρο να διεκδικούμε με το ψηφοδέλτιό μας την ψήφο σας μακριά από την λογική του παζαρέματος για το πόσους και ποιους θα εκλέξουμε.
Μακριά από την λογική του στοιβάγματος σε ένα ψηφοδέλτιο που στην Ομοσπονδία και στη Συνομοσπονδία στηρίζει τις παρατάξεις που συζητάν με τις κυβερνήσεις και τους μεγαλεμπόρους για το πόσα θα χάσουμε, πόσες Κυριακές θα ανοίξουμε κ.α. Με τις παρατάξεις που απεχθάνονται καθετί το διεκδικητικό-αγωνιστικό που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την αναμονή στην δήθεν ανάκαμψη. Που κατέστησαν του συλλόγους μικρομάγαζα, χωρίς μαζικές συνελεύσεις.
Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Επ. Ελασσόνας
Οι Υποψήφιοι:
Γαλάτος Γιάννης
Θάνος Νίκος
Κατής Σάκης
Νούσιας Χάρης
Χαρχαρίδης Δαμιανός

Add Comment