Επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ Λάρισας ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Λάρισας πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Αυγούστου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος, όπου συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κα.Ολγα Τσιούρβα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Ο κ.Παπαδόπουλος ενημερώθηκε από την κα.Τσιούρβα για τον ρόλο και την λειτουργία του ΟΑΕΔ Λάρισας καθώς και για τα στοιχεία της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Η κα.Τσιούρβα αναφέρθηκε στα τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία δίνουν την ευκαιρία στους ανέργους να απασχοληθούν σε τομείς που ανταποκρίνονται, τόσο στα προσόντα τους, όσο και στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» και το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση», ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα,αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 300 εργασιακών συμβούλων σε όλη την χώρα καθώς και η εκκίνηση προγραμμάτων απασχόλησης που θα «τρέξουν» έως 31-12-2017.
Στην συνέχεια, η Περιφερειακή Διευθύντρια τόνισε την ανάγκη βελτίωσης του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη υλοποίηση των δράσεων κρατικών ενισχύσεων.
Όσον αφορά στις σχολές ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΕΑΔ Λάρισας, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις ειδικότητες οι οποίες σε σχέση με το παρελθόν έχουν αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό και στις οποίες φοιτούν 450 μαθητές τον χρόνο. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α’ Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31-8-2017.
Ο κ.Παπαδόπουλος από την πλευρά του επισήμανε τον κομβικό ρόλο του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία σταδιακά έχει ξεκινήσει να μειώνεται, εξακολουθώντας όμως να κινείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο της χώρας μας όσον αφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας. Στην συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο 4461/2017, ο οποίος ορίζει ότι ο άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ δεν χάνει το επίδομά του αν μέσα σε 12 μήνες πραγματοποίησε 70 μεροκάματα, μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιστασιακή απασχόληση.
Τέλος ο κ.Παπαδόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη σύνδεσης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών με τις σχεδιαζόμενες πολιτικές απασχόλησης με σκοπό την μείωση της ανεργίας αλλά και την αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Add Comment