Τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Λιόντο επισκέφτηκε αντιπροσωπία της ¨ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ¨ με επικεφαλής τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αντώνη Αδάμου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με τις πρόσφατες καταστροφές σε καλλιέργειες λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης και θέματα που αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού.
Έγινε διεξοδική συζήτηση στην όποια συζητήθηκαν τόσο θεσμικά ζητήματα δηλ. γενικού πλαισίου λειτουργίας του οργανισμού, όσο και ειδικότερα θέματα σχετικά με τις πρόσφατες ζημίες και το μέγεθος τους.
Ο Αντώνης Αδάμου
Τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των ζημιών και να γίνουν δίκαιες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα.
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στον ΕΛΓΑ με εξειδικευμένους γεωπόνους για κάθε καλλιέργεια γιατί αλλιώς οι αγρότες όλων των πληγεισών περιοχών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα σε μια περίοδο που τα χτυπήματα στο εισόδημα τους είναι επανωτά .
Την άμεση παρέμβαση από την Κυβέρνηση με άμεση στήριξη του Αγροτικού εισοδήματος.
Την ανάγκη αναθεώρησης και διεύρυνσης του κανονισμού ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται οι αγρότες από όλους τους κινδύνους και σε όλα τα στάδια παραγωγής και στο σύνολο της ζημίας (100%).
Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ προκειμένου να στηρίζεται ουσιαστικά το έργο των παραγωγών.
Την απόσυρση του νόμου 4336 με βάσει τον οποίο οι εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν πληρώνονται τα οδοιπορικά έξοδα στις μετακινήσεις τους. Η μεταφορά του κόστους εργασίας στους ίδιους τους εργαζόμενους, έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στις εκτιμήσεις αλλά και κατ επέκταση στον χρόνο αποζημίωσης των αγροτών που έχουν ζημιές.
Αγρότες και εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ δεν είναι εχθροί, αλλά θύματα της ιδίας αντιλαϊκής πολιτικής που σπρώχνει στα όρια της εξαθλίωσης εξίσου εργαζόμενους και αγρότες.
Παλεύουμε ώστε να παραμείνει στο δημόσιο ο ΕΛΓΑ.
Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη της παραγωγής για τους μικρούς και φτωχούς αγρότες. Την ασφαλιστική κάλυψη να την αναλάβει το κράτος.
Άμεσες αποζημιώσεις σε περιπτώσεις ζημιών.
Πλήρη δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ.

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ !
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. Για να μην περάσουν σήμερα οι απολύσεις των τωρινών συμβασιούχων, σε λίγο καιρό των 8μηνων και στη συνέχεια των επόμενων συμβασιούχων. Επιτέλους, πρέπει να σπάσει το καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων εργασίας που χρησιμοποιούν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., δημοτικές αρχές για να καλύψουν τσάτρα-πάτρα τις ανάγκες για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, για να επεκτείνουν τη φτηνή, προσωρινή, ελαστική εργασία, προκειμένου να ανακυκλώνουν και να «ξεγελούν» την ανεργία, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των εργοδοτών για γενίκευση της επισφάλειας και της ομηρίας των εργαζόμενων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρύβεται πίσω από την απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού, που εξυπηρετεί στην υλοποίηση της μνημονιακής της δέσμευσης για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Για να ξηλώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει εδώ και τώρα στους εργολάβους που καραδοκούν. Υλοποιεί αδίστακτα την πιο βάρβαρη πολιτική θυσιάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον βωμό της ΕΕ, του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» που αναγγέλλει χαμογελαστά ο πρωθυπουργός, την ώρα που στέλνει στην φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στον καιάδα τους συμβασιούχους. Εφευρίσκουν τις συμβάσεις των 2μηνων, τα ωρομίσθια, τα 8μηνα, τα ΕΣΠΑ ,κ.ο.κ., προκειμένου να μοιράζουν την ανασφαλή προσωρινή εργασία ανά λίγους μήνες μεταξύ των ανέργων. Και από πάνω να τους στερούν το δικαίωμα σε μόνιμη δουλειά, που τάχα δεν είναι δίκαιο γιατί πρέπει να πάρουν σειρά οι επόμενοι άνεργοι από τις ουρές, που οι ίδιοι δημιουργούν και οι ίδιοι εκμεταλλεύονται. Αλλά δουλειά υπάρχει για όλους, με κάλυψη των πραγματικών αναγκών, με τήρηση των ωραρίων εργασίας, με μείωση του χρόνου εργασίας.
Η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων των δήμων πρέπει να νικήσει.
Γιατί η δική τους νίκη, θα είναι νίκη όλης της κοινωνίας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες στη κερδοσκοπία της οικονομικής ολιγαρχίας. Για αυτό πάλι επιστρατεύθηκαν ΜΜΕ, τα αστικά κόμματα, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και η αστυνομία, προκειμένου να κτυπήσουν και να διαβάλλουν τον αγώνα ως δήθεν πληγή στον τουρισμό, άδικο απέναντι στους υπόλοιπους άνεργους που δεν έχουν δουλειά και τους «πολίτες» που πνίγει η βρώμα των σκουπιδιών. Η βρώμα της πολιτικής τους, που ρίχνει τις αμοιβές στο ύψος του ξεροκόμματου και τους εργαζόμενους βορρά στα κέρδη, που παραδίδει δημόσιες υπηρεσίες, γη, περιουσία και αγαθά στις πολυεθνικές ξένες και ντόπιες, είναι αυτή που μας πνίγει.
Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για το δικαίωμα στη δουλειά και για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα ακολουθήσει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών προκειμένου να καλυφθεί το κόστος του ιδιώτη.
Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να κλιμακωθεί και να επεκταθεί. Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι θέμα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζόμενων για :
Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά. Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.
Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Θέματα #ΑΝΤΑΡΣΥΑ #ΕΛΓΑ #Θεσσαλία #συμβασιούχοι