Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΚΠΕ Ελασσόνας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας με έδρα την Ελασσόνα, που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο Κ.Π.Ε., Κισσάβου – Μαυροβουνίου και Ελασσόνας, ξεκίνησε τη λειτουργία του υποστηρίζοντας περιβαλλοντικά προγράμματα των σχολείων της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, στις άλλες δραστηριότητες που προγραμματίζονται περιλαμβάνεται η υποστήριξη επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες  και  η ανάπτυξη συνεργασιών με πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου για τη διοργάνωση επιμορφωτικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Για τη σχολική χρονιά 2011 – 2012 συγκροτήθηκε η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου αποτελούμενη από τους κ. Αναγνωστάκη Σπύρο, Υπεύθυνο, κ. Γκανάτσιο Αντρέα, Αναπλ. Υπεύθυνο, κ. Οικονόμου Κων/νο, κα. Ζιούρα Θεοδώρα και κ. Σπανό Κώστα, Μέλη. Για την καινούργια σχολική χρονιά η επισκεψιμότητα των σχολείων θα υποστηριχθεί με 3 πολυήμερα προγράμματα («Όλυμπος – Ιστορία και Οικολογία», «Μονοπάτια της Πέτρας και του Δάσους στον Κίσσαβο» και «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική») και 6 μονοήμερα («Όλυμπος», «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική Αρχιτεκτονική», «Υδάτινη Ενέργεια», «Βιολογικά Προϊόντα», «Πόλη και Ενέργεια», «Μονοπάτια της Πέτρας και του Δάσους στον Κίσσαβο»).
Η υποστήριξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία ξεκίνησε με την επίσκεψη το πρωί της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011, σαράντα (40) μαθητριών/ών της περιβαλλοντικής ομάδας του 15ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνοδεία τριών (3) εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας  «Υδάτινη Ενέργεια». Οι μαθητές, αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Κέντρου και παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τη χρήση του νερού, επισκέφτηκαν τις νεροτριβές στη λίμνη Κεφαλόβρυσου, όπου και ανέπτυξαν εργασίες πεδίου.
Επισημαίνεται ότι το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας μέσα στο πλαίσιο της δια – βίου εκπαίδευσης προγραμματίζει επιμορφωτικές δράσεις, που επικεντρώνονται στη θεματολογία της εκπαίδευσης για την αειφορία και το περιβάλλον. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Κέντρο θα υποστηρίξει τις προσεχείς ημέρες την ανάπτυξη επιμορφωτικού προγράμματος ενηλίκων (Grundtvig) σε συνεργασία με την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας.

Add Comment