Πραγματοποιήθηκε περιήγηση σε Ολυμπιάδα, Σπαρμό, Φλάμπουρο και Σκοπιά

Τέσσερα παραολύμπια χωριά της επαρχίας Ελασσόνας αφορούσε η πρώτη περιήγηση του νέου προγραμματισμένου κύκλου της εθελοντικής δράσης «Γνωριμία με τα χωριά της Ελασσόνας – Περπατάμε και γνωρίζουμε τον τόπο μας!». Περιήγηση στην Ολυμπιάδα, στον Σπαρμό, στο Φλάμπουρο και στη Σκοπιά.

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου 40 πολίτες του Δήμου μας ξεκίνησαν μια περιηγητική διαδρομή κάνοντας μια γνωριμία με τον όμορφο οικισμό της Σκοπιάς. Στην εκκλησία του χωριού ο ερευνητής-λαογράφος Κατσάρας Νίκος μοιράστηκε με χαρά και συγκίνηση την ιστορία του τόπου του με τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια, η ομάδα επισκέφτηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Σπαρμού πάνω στις καταπράσινες πλαγιές του Ολύμπου. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ιστορικό μοναστήρι παρακολούθησαν τον Πατέρα Χριστόφορο να ξεδιπλώνει την ιστορία του Μοναστηριού. Η προσκυνηματική αυτή περιήγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο μουσείο, όπου εκτίθενται τα ιερά κειμήλια της Μονής.
[wpg_thumb]
Κατόπιν, η ομάδα απόλαυσε την άγρια φύση του ολύμπιου τοπίου με σπάνια βότανα και πλούσια βλάστηση περπατώντας στο ρέμα του Μαυραντζά και συνοδευόμενη από τα μέλη του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπαρμού, Βίκη Νίκου (πρόεδρος), Κώστα Φουρκιώτη (μέλος), καθώς και από τον εκπρόσωπο της Θηροφυλακής Δημήτριο Νάκα.

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν την παράδοση της περιοχής με επίσκεψη στο πέτρινο αλωνάκι και στο παλιό τυροκομείο που λειτουργεί πλέον ως λαογραφικό μουσείο του Σπαρμού με υφαντά πολύτιμα, αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό μιας άλλης εποχής.

Η περιηγητική επίσκεψη στην Ολυμπιάδα χρωματίστηκε από τον συγκινησιακό λόγο του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Μιχάλη Χατζεϊπίδη με αναφορά στην ιστορία του τόπου μας και τις αλησμόνητες πατρίδες κάτω από το βλέμμα του Χριστόφορου Τσέρτικ, ιδρυτή και προστάτη του ιστορικού αυτού οικισμού. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν και οι Γιώργος Ταμουρίδης (πρόεδρος του χωριού), Αλέκα Κανωτίδου και Μιχάλης Κανωτίδης (μέλη του πολιτιστικού συλλόγου).

Η περιήγηση σε αυτά τα όμορφα χωριά της παραολύμπιας περιοχής ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην ιστορική εκκλησία του Φλάμπουρου με ξενάγηση από τον πρόεδρο του οικισμού Ζήδρο Χρήστο.
Η δράση συνεχίζεται την Πέμπτη 29 Ιουνίου με προορισμό την Καλλιθέα και τα Καλύβια.
Για δηλώσεις συμμετοχής:
Τσιαντέ Αλεξάνδρα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού): 6945-000.550, Χατζηβασίλη Ασπασία (Πρόεδρος Δημ. Κοιν. Ελασσόνας): 6973-715.839, Μανώλης Βασίλης (Καθ. Φυσικής Αγωγής): 6970-985.818, Παγγέα Βίκη (Καθ. Φυσικής Αγωγής): 6974-138.297
Υποστηρικτές – Χορηγοί της δράσης
ΚΠΕ Ελασσόνας, Γκανάτσιος Ανδρέας (καλλιτέχνης φωτογράφος), Αναγνωστάκης Σπύρος (Περιβαλλοντολόγος), Γκανάτσιος Δημήτρης (επιγραφές-εκτυπώσεις), Αρτοποιείο Κότυλη-Καζάκη, Ευαγγελισμός Ελασσόνας, Αρτοποιείο Παυλίδη, Άρτος – Γλυκό Χαλκίδη, Φούρνος Αργυρόπουλος, Σπιτικές Γεύσεις, LIAKOS TOURS, ΓΟΥΠΟΣ TOURS, LOUKAS TOURS, ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΕΛΑΣ TOURS, Σούπερ Μάρκετ: Άλφα Μι, Κομμωτήριο Μαρία, Κομμωτήριο Βάσω Μπουζούκη, Λαδόκολλα Φούσκας, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων: Xατζηβασίλης Άλκης, Εθελοντές Διασώστες, Olympus Path

Add Comment