Εντυπωσίασαν τα ιστορικά αυτοκίνητα στην Ελασσόνα

Εντυπωσίασε η ανάβαση των Ιστορικών αυτοκινήτων-αντίκα   στον Θεσσαλικό Όλυμπο

Απαρχή μεγάλων συνεργασιών του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τις Λέσχες του Βόλου και της Βορείου Ελλάδος

Εντυπωσιασμένοι επέστρεψαν στις πόλεις από όπου προέρχονταν τα δεκάδες Μέλη  των Λεσχών των Φίλων του παλαιού αυτοκινήτου –αντίκα μετά  τη συμμετοχή τους σε μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στις πανέμορφες πλαγιές του Θεσσαλικού Ολύμπου την περασμένη Κυριακή  22/5/2011, με θέα τις ψηλότερες κορυφές του μυθικού βουνού ,που αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της φύσης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι  τα μέλη των Λεσχών αυτών  ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου ,αλλά και παλαιών μοτοσυκλετών ,που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.

Έτσι ,την περασμένη   Κυριακή 22 Μαΐου 2011 , η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου  και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και ο Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος( ΣΙΑΒΕ ) ,σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας (ΚΕΔΕ)  , προσκάλεσαν  όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,από όλη τη Θεσσαλία αλλά και την Βόρεια Ελλάδα ,σε μια πρωτότυπη ανάβαση στο μυθικό βουνό ,το οποίο είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία  των τοπικών φορέων ,που περιελάμβανε  όχι μόνο την γνωριμία με τον Θεσσαλικό  Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής ,αλλά και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά  (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα (Βιολογικά κρασιά,οπωροκηπευτικά  κ.ά. ).
Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας .
ΕΛΑΣΣΟΝΑ  ( 11.00 π.μ. -13.30.μ.μ. )
Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Ελασσόνας ,όταν το πρωΐ της περασμένης Κυριακής είδαν την κεντρική πλατεία της πόλης να είναι κατακλυσμένη  από δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα –αντίκες ,μοτοσυκλέτες και ένα σπάνιο συλλεκτικό ποδήλατο ,που μας παρέπεμπαν όχι μόνο στις παλιές ταινίες ,αλλά και σε μνήμες των παιδικών μας χρόνων του περασμένου αιώνα.
Σημειώνεται ότι κατέφθαναν συνεχώς αυτοκίνητα από διάφορες πόλεις και αποτελούσαν πόλο έλξης και θαυμασμού ,αφού δεν κυκλοφορούν ,πλέον , παρά μόνο ,όταν μετακινούνται για  τέτοια γεγονότα ,όπως ήταν η ανάβαση στον Όλυμπο.
Στην πλατεία της πόλης έγινε επίσημη υποδοχή των επισκεπτών από τον Πρόεδρο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπα και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κ. Φουρκιώτη και τον Αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Τηλέμαχο Γκαμπέτα ,οι οποίοι επέδωσαν τιμητικές πλακέτες  και αναμνηστικά της πόλης στους εκπροσώπους των Λεσχών κ. Παπαγεωργίου Απόστ.(ΛΕΚΟΒ) και κ. Αδάμου Γ.(ΣΙΑΒΕ)  ,ενώ δέχτηκαν πλακέτες από τις Λέσχες του Βόλου και της Βόρειας Ελλάδας.
Μεγάλη έκπληξη της ημέρας ,που ενθουσίασε τους εκατοντάδες φίλους του αυτοκινήτου ,ήταν η επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT ,από έξι οδηγούς αγώνων RALLY ,της Λέσχης Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας (ΛΟΑΘ) ,οι οποίοι πραγματικά καθήλωσαν όλους τους θεατές και μετέτρεψαν τον παρακείμενο της πλατείας χώρο, επί 45 λεπτά  ,σε πίστα πραγματικού rally,όπου ,φυσικά ,είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ..
ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ (14.00μ.μ.-16.30 μ.μ.)
Στη συνέχεια  τα δεκάδες  αυτοκίνητα-αντίκες σχημάτισαν ένα σπάνιο και πρωτότυπο  κομβόϊ, στην πορεία τους προς τις πλαγιές του  Θεσσαλικού Ολύμπου και  το ιστορικό Λιβάδι ,όπου τους περίμεναν οι κάτοικοι του χωριού και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ορεινών όγκων κ. Καψάλης Νίκ., ο οποίος ανέλαβε όχι μόνο την ξενάγηση στα αξιοθέατα του χωριού(Μουσείο Γ.Ολύμπιου κ.ά.)  ,με την μεγάλη ιστορία του ,αλλά και την γνωριμία με τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα, που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο( τυροκομικά –κτηνοτροφικά προϊόντα, τσίπουρο κ.ά.) .Σημειώνεται ότι εκεί λειτουργούν θαυμάσιοι συνεταιρισμοί (Γυναικών ,βοσκών κ.ά.) οι οποίοι παράγουν εξαιρετικά και σπάνια γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Χαρακτηριστικό είναι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του Λιβαδίου κατακλύστηκαν από τα Ιστορικά αυτοκίνητα-αντίκες ,ένα θέαμα πρωτόγνωρο για ένα πανέμορφο χωριό, που είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1200 μ.και έχει μόνιμα 2.500 κατοίκους.Στην  πλατεία του χωριού και κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο ,τιμήθηκαν από τους συνδιοργανωτές, οι έξι  οδηγοί αγώνων RALLY της Λέσχης Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας ,που πραγματοποίησαν την επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης drift στην Ελασσόνα.
ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ( 17.00-19.00 μ.μ. )
Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα –αντίκες είχαν προορισμό το Πύθιο ,όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Πύθιος Απόλλωνας» και οι κάτοικοι του χωριού , επεφύλαξαν μια ιδιαίτερα ζεστή ,αλλά και συγκινητική υποδοχή ,αφού οι γυναίκες του χωριού υποδέχονταν τους επισκέπτες από δεκάδες Ελληνικές πόλεις ,με τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα ,κάτω από τις κορφές του Ολύμπου .Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου ,αλλά και υπεύθυνη Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Καίτη Κελεπούρη αναφέρθηκε στην ιστορία του Πυθίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ,για την Περραιβική Τριπολίτιδα ,αλλά και ξενάγησε τους επισκέπτες στο υπό αποπεράτωση Κέντρο Ενημέρωσης Περραιβικής Τρίπολης και Ολύμπου ,ένα έργο πνοής για το χωριό ,που είναι αποτέλεσμα της έντονης δράσης του Συλλόγου «Πύθιος Απόλλωνας» .
Η φιλοξενία στο Πύθιο,με την παρουσία και του Αντιπρόεδρου του Δικτύου κ. Θ. Αστερίου , ολοκληρώθηκε με την προσφορά στους επισκέπτες μεγάλης ποικιλίας ζεστών γλυκισμάτων ,που ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα οι γυναίκες του χωριού, ένα γεγονός που συγκίνησε όλους τους επισκέπτες ,που έφυγαν για τους προορισμούς τους ,με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εξαιρετική και ζεστή φιλοξενία .
Ήδη οι εικόνες από την ονειρική αυτή ανάβαση ,ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ,διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις μοναδικές ομορφιές του Θεσσαλικού Ολύμπου.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ
Ήδη, ευχαριστήριες ανακοινώσεις έκαναν και οι δύο Λέσχες (ΛΕΚΟΒ και ΣΙΑΒΕ) ,τόσο στο Δ.Σ. του Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά ιδιαίτερα σε όλους τους κατοίκους της Παρολύμπιας περιοχής του Θεσσαλικού Ολύμπου ,που η ζεστή και ειλικρινής φιλοξενία τους θύμισε τις παλαιές καλές εποχές .
ΚΟΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ -ΑΝΤΙΚΑ
Στα πλαίσια εξωστρέφειας της πολιτικής του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , η συνεργασία του Δικτύου με τη Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Ιστορικών Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος ,θα συνεχιστεί με άλλες κοινές δράσεις ,οι οποίες και θα ξεπερνούν τα εθνικά επίπεδα ,αφού θα απευθύνονται στους φίλους των Ιστορικών Αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Ήδη, ξεκίνησε ο σχεδιασμός των επόμενων συνεργασιών ,λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.(www.lekov.gr)
ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τονίζει ότι η Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου κρύβει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές και εκπλήξεις στους απαιτητικούς ορειβάτες και αθλητές βουνού και αποτελεί πλέον αγαπημένο προορισμό.
Επίσης, επισημαίνει ότι στην περιοχή πραγματοποιούνται Διεθνείς αγώνες ποδηλάτου βουνού ,moto cross, αεροπτερισμός ,παρά πέντε ,όπως επίσης και πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού (φυσιολατρικός, θρησκευτικός, περιβαλλοντικός, αθλητικός κ.ά.) που υποστηρίζονται με τον καλύτερο τρόπο από τους τοπικούς ορειβατικούς και αθλητικούς Συλλόγους .
Τελευταία του προσπάθεια είναι η πρότασή του και η διεκδίκηση της μετατροπής των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού σε «ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΣ» ,ένα έργο που μπορεί να δημιουργήσει έντονη αναπτυξιακή δυναμική στον ορειβατικό τουρισμό της περιοχής,αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας  ,αφού μπορεί να φιλοξενήσει 300 ορειβάτες και να  πραγματοποιηθούν στους χώρους του σεμινάρια ,συνέδρια ,φεστιβάλ, συναντήσεις αθλητών κ.΄.ά. Για τον λόγο αυτό απέστειλε στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου και σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ,σχετική επιστολή ,διεκδικώντας  την παράδοση των κτιρίων  αυτών στην τοπική κοινωνία ,ενώ ήδη έχει γίνει σχετική επερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Ροντούλη και παρεμβάσεις από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Έκτ. Νασιώκα . Το θέμα αυτό βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο ,με δεδομένο ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για σχετικές συζητήσεις ,μέσα στην επόμενη εβδομάδα.(www.diktioelassonas.gr)

Add Comment