Δήλωση Νικ. Παπαδόπουλου για δασικούς χάρτες και επίδομα ανεργίας

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του σχετικά με την προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των πολιτών και με τροπολογία που κατατέθηκε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας και ψηφίστηκε χθες στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης , παρατείνεται κατά 45 ημέρες η προθεσμία για τη διατύπωση αντιρρήσεων επί των αναρτηθέντων δασικών χαρτών και συγκεκριμένα έως τις 27 Ιουλίου 2017 (η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 12η Ιουνίου).
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το περιθώριο χρόνου στους πολίτες ούτως ώστε να καταθέσουν:
• Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
• Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εργαλείου που έχει δημιουργηθεί από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εδώ και λίγες ημέρες για την αίτηση πρόδηλου σφάλματος, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
• Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ. Δίνεται έτσι η ευκαιρία ενημέρωσης όλων των αγροτών των οποίων οι εκτάσεις αλληλεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, ώστε να προχωρήσουν, εφόσον το επιθυμούν, στη χρήση των παραπάνω εργαλείων, καθώς και για να ολοκληρωθεί η έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων και εγκυκλίων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη χρήση αυτών.
Αξίζει να τονιστεί για άλλη μία φορά ότι η παράταση αυτή δίνεται με σκοπό την βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για να υπάρχει επάρκεια χρόνου, ώστε να αποσταλούν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων από τους ΟΤΑ και θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η τελευταία παράταση, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.»

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωση του σχετικά με την το επίδομα ανεργίας και την περιστασιακή εργασία δηλώνει τα εξής: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που πραγματοποίησαν έως και εβδομήντα (70) ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον ΟΑΕΔ να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, από τον οποίο αφαιρούνται οι ημέρες περιστασιακής απασχόλησης. Ως περιστασιακή απασχόληση ορίζεται η πραγματοποίηση κατά μέγιστο όριο 70 ημερομισθίων ανά δωδεκάμηνο. Με το νέο νοµικό καθεστώς (άρθρο 92 του νόµου 4461/2017 για την «περιστασιακή εργασία των εγγεγραµµένων ανέργων») διασφαλίζεται η συνέχιση της επιδότησης ανεργίας, µετά την ολοκλήρωση της σποραδικής απασχόλησης ,για όσο διάστηµα αποµένει και έως την ολοκλήρωση του εγκριθέντος χρόνου επιδοτούμενης ανεργίας κανένα δικαίωµα στην επιδότηση ανεργίας δεν χάνεται για τον άνεργο που απασχολείται περιστασιακά. Η επιδότηση αναστέλλεται και µε νέα αίτηση του δικαιούχου επανέρχεται µε την ολοκλήρωση της περιστασιακής του απασχόλησης.
Ως εκ τούτου λοιπόν, δίνεται άμεσα λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την περιστασιακή απασχόληση ανέργων, η οποία μέχρι τώρα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια του χρόνου ανεργίας και του επιδόματος. Σε ό,τι αφορά τους µη επιδοτούµενους ανέργους, µε την ίδια διάταξη (άρθρο 92 του ν.4461/2017) δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε περίπου 1.000.000 εγγεγραμμένους ανέργους, εκ των οποίων 550.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι, να διατηρήσουν τον προηγούμενο σωρευμένο χρόνο ανεργίας και ως εκ τούτου την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, εφόσον απασχοληθούν µε περιστασιακή εργασία µέχρι και 70 ηµεροµισθίων ανά δωδεκάµηνο. Τέλος, διατηρούν κανονικότατα το δικαίωµα στις παροχές των µακροχρονίως ανέργων (επίδοµα, µοριοδότηση, διευκολύνσεις κλπ.).
Το νέο αυτό νομοθετικό καθεστώς δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απασχολήσουν εποχιακά εργαζόμενους χωρίς αυτοί να χάνουν τον χρόνο ανεργίας τους. »

Add Comment