Κέλλας για ειδική αγωγή, μεταθέσεις δασκάλων, ΔΕΗ, Τσίπρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΕΛΛΑΣ:Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Συνάντηση με την ομάδα εργασίας της Ειδικής Αγωγής με διευρυμένη σύνθεση, πραγματοποίησε ο αρμόδιος αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ Χρήστος Κέλλας  στα γραφεία του κόμματος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε, οι ψηφισθείσες τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας και τα ζητήματα που δημιούργησαν, καθώς  και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή.
Αναφορά έγινε ακόμη στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν   στη δομή της Ειδικής Αγωγής για τα στελέχη της, στις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για ωρολόγια προγράμματα ΕΕΕΚ και Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και στο νέο  οργανόγραμμα του Υπουργείου για την Δ/νση Ειδικής  Αγωγής.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής δεν προσφέρεται για πολιτικές, κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις, διότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η ισότιμη εκπαίδευση και η αξιοπρέπεια των Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, αλλά η συνέπεια και ο πολιτισμός του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα.
Καθώς μάλιστα η Ειδική Αγωγή καλύπτει έναν μαθητικό πληθυσμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο 10% περίπου του συνολικού μαθητικού πληθυσμού, ο ανασχεδιασμός της – ταυτόχρονα με την ενίσχυση των δομών της – είναι περισσότερος επίκαιρος από ποτέ.
Ανασχεδιασμός, που στόχο θα έχει την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε κατάλληλο για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, περιβάλλον.
Ωστόσο η επιτυχής εφαρμογή της ενταξιακής εκπαίδευσης περνά μέσα από τον μετασχηματισμό και του Γενικού Σχολείου, κατά τρόπο που να καταστεί ευέλικτο και φιλόξενο στη διαφορετικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό γίνονται και οι συναντήσεις του Τομέα μας, με τους συνεργάτες στην Ειδική Αγωγή τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την συνδρομή τους στην κατάρτιση του προγράμματος και στην επίτευξη των στόχων που θέτουμε».
Παρόντες κατά την συνάντηση, ο Συντονιστής του Υποτομέα Ειδικής Αγωγής Κώστας Λολίτσας, ο Διευθυντής Δ.Σ. φάσματος αυτισμού Ιωάννης Ζυμβρακάκης, η Διευθύντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγ. Παρασκευής Μαρία Χαϊκάλη, η Σχολική Σύμβουλος ειδικής αγωγής Κυριακή Ατταλιώτου, ο Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής Δημήτρης Αφουξενίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής Μαρίνα Κακαζιάνη και ο γυμναστής του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου κωφών και βαρήκοων Αργυρούπολης, Νίκος Τζανετάκος.

[wpg_thumb]

ΚΕΛΛΑΣ: Η ΔΕΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ!!!

Την “οριακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ”, φέρνει στη βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ, κ. Κώστα Σκρέκα.
Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν την “ιδιαιτέρως ανησυχητική τελευταία αξιολόγηση της ΔΕΗ από την Standard and Poor’s (S&P), σύμφωνα με την οποία η εταιρεία κατατάσσεται στην κατηγορία CCC-, μια ανάσα δηλαδή πριν την οριστική στάση πληρωμών (Default).
Η αξιολόγηση αυτή, μάλιστα, έρχεται σε αντίθεση με την αναπτυξιακή τροχιά της ΔΕΗ το 2014, αποτέλεσμα του γενικότερου θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε για την οικονομία της χώρας εκείνη τη χρονιά, με τη βελτίωση σημαντικών χρηματοοικονομικών δεικτών και με την ανάληψη μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών”.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως “πλέον η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τραγική και παραταύτα, η κακοδιαχείριση της εταιρείας έχει φθάσει σε εξοργιστικό επίπεδο”.
«Την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, με ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας και εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζομένους στα ορυχεία της εταιρείας να παραμένουν απλήρωτοι, επειδή η ΔΕΗ καθυστερεί να πληρώσει τους προμηθευτές της, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχρεώνει την επιχείρηση να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη 2.338 αρχαιολόγων. Ο συγκεκριμένος αριθμός προσλήψεων αντιστοιχεί στο 20% του μόνιμου προσωπικού που σήμερα διαθέτει η μητρική ΔΕΗ και παράλληλα, είναι υπερδιπλάσιος των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις Εφορίες Αρχαιοτήτων της χώρας.
Προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η εταιρεία αποφασίζει να προσλάβει Καλλιτεχνικό Διευθυντή για θέματα χορωδίας.
Τέλος ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι, ενώ η εταιρεία υποχρεούνταν να εξορθολογήσει το κόστος παραγωγής της, η κλειστή μονάδα παραγωγής ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι έχει “έξοδα λειτουργίας”, με εκτιμώμενο κόστος άνω των 5.000.000 ευρώ ετησίως», αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ;

Το θέμα της “μη πραγματοποίησης μεταθέσεων δασκάλων στο Ν. Λάρισας”, φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός κάνει λόγο για παρέμβαση του Υπουργείου στην κείμενη νομοθεσία, καθώς “οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης υλοποιούνται με βάση τα οργανικά κενά που αποτυπώνονται στις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων κι ενώ η πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρισας “μιλούσε” για 22 κενά δασκάλων για τη Λάρισα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία μετάθεση δασκάλου!”
«Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Νόμος ισχύει μόνο για όσα τους βρίσκουν σύμφωνους. Όπου υπάρχει διαφορά, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να τον παρακάμψουν… Η Αριστερά σε όλο της το μεγαλείο!», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή.

ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
ΚΕΛΛΑΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ “ΜΥΘΟΥ” ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο “τάζω τα πάντα στους πάντες” Αλέξης Τσίπρας, μετεξελίχθηκε σε “παίρνω τα πάντα από τους πάντες”, επεσήμανε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, που το απόγευμα της Παρασκευής ήταν κεντρικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα, παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας, κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος.
Στην αναφορά του για την παρούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και το νέο “τέταρτο μνημόνιο”, όπως το χαρακτήρισε, έκανε λόγο για “τρία χαμένα χρόνια και δύο μνημόνια”, ενώ συμπλήρωσε:
«Αποδέχτηκαν πλεονάσματα 3,5% που μεταφράζονται σε σκληρά μέτρα, τα οποία κάνουν το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη να μοιάζει με παιδικό παραμύθι. Οκτώμισι φορές πάνω, για την ιστορία. Και όλα αυτά, για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, επί Κυβερνήσεως Σαμαρά.
Τότε, που είχαν μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23 στο 13% και η προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, δινόταν επιστροφή πετρελαίου στους αγρότες, δεν φορολογούνταν οι αγροτικές επιδοτήσεις, είχαν μειωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες.
Σήμερα, η φορολογία χτυπάει κόκκινο, η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και αγρότες βρίσκεται στο 100%, καταργείται το αγροτικό πετρέλαιο, φορολογούνται οι επιδοτήσεις, αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και “σφαγιάζονται” οι συντάξεις.
Υποσχέθηκαν παροχές 12 δις ευρώ και τελικά παίρνουν 12,5 δις ευρώ μέτρα».
Ο Λαρισαίος πολιτικός, κάνοντας ειδική αναφορά στο “φερετζέ των μέτρων”, όπως χαρακτήρισε τα αντίμετρα, τόνισε:
«Τα νέα μέτρα θα ληφθούν όπως και να έχει. Τα αντίμετρα αν και εφόσον. Για να υπάρξουν αντίμετρα θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 10 δις ευρώ! πράγμα αδύνατο».
Στη συνέχεια έθεσε το στίγμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα:
«Ο δικός μας ρόλος είναι να προτείνουμε το σχέδιο εκείνο, που θα βγάλει τη χώρα από τα ερείπια της λιτότητας και της ύφεσης.
Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, όπως εξήγγειλε και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης:
Θα υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις στο 20% και σταδιακά και στα φυσικά πρόσωπα
Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σταδιακά κατά 30%
Θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί
Θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, όσο ήταν επί της δικής μας διακυβέρνησης. Απ’ ότι ακούω, μάλιστα, η Κυβέρνηση υπόσχεται μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, προφανώς για λόγους “μασάζ” των βουλευτών της».
Προχωρώντας σε ένα ανοιχτό κάλεσμα, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε:
«Τα μνημόνια δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, σ’ αυτό το άνευ προηγουμένου πλιάτσικο στον εθνικό μας πλούτο.
Με ένα άλλο μείγμα πολιτικής και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη, μακριά από διαρκή και επώδυνα μέτρα λιτότητας».
Με επίθεση στον Πρωθυπουργό έκλεισε την ομιλία του ο Λαρισαίος πολιτικός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:
«Είναι η μοναδική προσφορά του κ. Τσίπρα στον τόπο, και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε: με την αναλγησία και την αποκρουστική εξαπάτηση των πολιτών, διαλύεται και ο μύθος της αριστεράς.
Οφείλουμε όλοι λοιπόν να δώσουμε τη μάχη, για να ξεμπερδεύουμε οριστικά με το πιο “παλιό” που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Add Comment