Διάκριση Ελασσονιτών σε διαγωνισμό της NASA στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική διάκριση συμπολιτών μας, εκ της τετραμελούς ομάδας, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της NASA Space App Challenge Thessaloniki, που διεξήχθη στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 28-30 Απριλίου 2017, καταλαμβάνοντας την 1η θέση ανάμεσα σε 21 Ομάδες (100+ συμμετέχοντες).

Ο λόγος για τον Αθανάσιο Δήμου (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc.), ο οποίος λειτουργεί Τεχνικό γραφείο στη πόλη της Ελασσόνας, καθώς και για τον Τζιουμακλή Δημήτριο (Μηχανικό Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc.) ο οποίος λειτουργεί Τεχνικό γραφείο στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Τα άλλα δυο μέλη της ομάδας είναι η Σουμπρί Ειρήνη (Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός), με ρίζες καταγωγής από το Λιβάδι Ελασσόνας και ο Λάζιος Θωμάς (Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας M.Sc.), οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα, με όνομα «Προμηθέας», παρουσίασε μια καινοτόμα χρήσιμη και εμπεριστατωμένη ιδέα. Το αντικείμενό της έχει να κάνει σχετικά με την Πρόληψη και Διαχείριση της Πυρκαγιάς, δημιουργώντας ένα καινοτόμο application με την ονομασία PROMETHEUS APP, το οποίο θα είναι χρήσιμο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για τους πυροσβέστες και τις υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεων εκτάκτων αναγκών. Η πρώτη θέση τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό, σε παγκόσμιο επίπεδο υπό την κρίση της NASA, το προσεχές καλοκαίρι.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συμπολίτες μας μηχανικούς και στην ομάδα τους!

Σχετικός επίσημος σύνδεσμος της συμμετοχής: https://2017.spaceappschallenge.org/challenges/warning-danger-ahead/and-you-can-help-fight-fires/teams/promtheus/project

0 thoughts on “Διάκριση Ελασσονιτών σε διαγωνισμό της NASA στη Θεσσαλονίκη

  1. Pingback: Διάκριση Ελασσονιτών σε διαγωνισμό της NASA στη Θεσσαλονίκη | Ανατολικός Όλυμπος

Add Comment