ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Προτάσεις στην 5η ΥΠΕ για καλύτερη οργάνωση της υγείας

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, η γραμματεία του Τμήματος Υγείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, συναντήθηκε στα γραφεία της 5ης Υ.Π.Ε. με τον διοικητή κ.Νέστωρα Αντωνίου.
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με προτάσεις και επισημάνσεις για την καλύτερη οργάνωση του υγειονομικού χώρου στο Νομό μας. Στο κέντρο της συζήτησης βρέθηκε το νομοσχέδιο για την Π.Φ.Υ. που πρόκειται να ψηφιστεί από την Βουλή, τις επόμενες μέρες.
Για πρώτη φορά στην χώρα μας δημιουργείται Π.Φ.Υ. Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει μια ενιαία Δημόσια Δομή, με καθολική δωρεάν πρόσβαση για όλους. Μια άλλη σημαντική παρέμβαση στον χώρο των Νοσοκομείων είναι η καθιέρωση της λίστας χειρουργείου.
Είναι μια σημαντική προσπάθεια διαφάνειας και λειτουργικότητας που καθιερώνει η Κυβέρνηση, και την θέτει στην υπηρεσία των πολιτών. Στην συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη θέματα του ΕΟΠΠΥ, του ΕΚΑΒ, ζητήματα φαρμακευτικής πολιτικής και καλύτερης αξιοποίησης του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού του χώρου της υγείας. Από πλευράς του Τμήματος Υγείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ παρευρίσκονταν ο Καριπίδης Γιάννης, ο Παπαϊωάννου Αστέριος, η Τρίγκα Στέλλα, ο Μητρούλας Σπύρος και ο Σφήκας Γιώργος.
Παρευρίσκονταν ακόμη ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Παπαγεωργίου Πέτρος καθώς και ο αναπληρωτής του Ζωγράφος Βασίλης. Στην Λάρισα θα διοργανωθεί ημερίδα το επόμενο διάστημα για την Π.Φ.Υ.
Τμήμα Υγείας

Add Comment