Συνάντηση βουλευτή Λάρισας Ν. Παπαδόπουλου με Ράνια Αντωνοπούλου

«Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Ν.Παπαδόπουλου και Αντιδημάρχου Λάρισας Δ.Δεληγιάννη, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου»

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, του Αντιδημάρχου Kοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Λάρισας κ. Δημήτρη Δεληγιάννη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου και τον διευθυντή του γραφείου της κ. Γ. Μαλάμη.
Στην συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα των απολυμένων των Σ/Μ «Λάρισα», καθώς και θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην επίσημη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή Κουτσόχερου Λάρισας.
Όσον αφορά στους απολυμένους, η Αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι εντός Απριλίου αναμένεται να υλοποιηθεί πρόγραμμα υποστήριξης των απολυμένων των σούπερ μάρκετ, στα πλαίσια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ).
Στη συζήτηση επίσης αναφέρθηκε το σημαντικό έργο που επιτελεί η δομή φιλοξενίας των προσφύγων στο Κουτσόχερο, και το γεγονός ότι γίνεται υποδειγματικά η λειτουργία της από τον Δήμο Λάρισας. Επιπλέον, τονίστηκε το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η υποστήριξη της δομής και στο μέλλον, μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, κάτι που αναγνωρίστηκε και από την ίδια την Υπουργό.
Τέλος, αναφέρθηκε ότι επίκειται επίσκεψή της κας.Αντωνοπούλου στη Λάρισα όπου θα παρουσιαστούν οι νέες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4430/2016 για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς και τα εργαλεία υποστήριξης της.
Ο βουλευτής ζήτησε από την υπουργό να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και στα δύο ζητήματα, των απολυμένων από τα Σ/Μ «Λάρισα» και της δομής φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, δεδομένου ότι είναι και τα δύο εξίσου σημαντικά.

Add Comment