«Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν…πριν φτάσουμε στο Καρναβάλι!»

ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

του Γιάννη Μουκίδη

«Οι μάσκες με τους δήθεν ελιγμούς και τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έπεσαν προχθές προτού ακόμα φτάσουμε στο Καρναβάλι!». Αυτό επισημάνθηκε, ανάμεσα στα άλλα, σε συγκέντρωση – συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας, το βράδυ της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.
Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας και μέλος του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Νούσιας, που ανάμεσα στα άλλα, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Δίνουμε τη δική μας απάντηση στα μέτρα που συμφώνησε προχτές η κυβέρνηση με την Ευρωπ. Ένωση και το Δ.Ν.Τ., μέτρα τα οποία θα έρθουν να προστεθούν και σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Είναι πρόκληση τα ψέματα και οι απάτες των κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για «αντισταθμιστικά», για «τέλος της λιτότητας», «αλλαγή μείγματος» και άλλα φαιδρά.
Οι μάσκες με τους δήθεν ελιγμούς και τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έπεσαν προχθές προτού ακόμα φτάσουμε στο Καρναβάλι!».
[wpg_thumb]
Και ο ομιλητής συνέχισε: «Να βάλουμε τέρμα στη λογική που καλλιεργείται για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Είναι η λογική της υποταγής που δουλεύεται από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, είναι ξένη και εχθρική λογική για τα δικά μας συμφέροντα.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Δίνουμε μάχη, οργανώνουμε πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα.
Όπως είπε ο ποιητής: «Αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς». Εμείς οι εργαζόμενοι μόνοι μας θα σηκωθούμε, με την οργάνωση μας, τον αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα, με σκληρή ανυποχώρητη πάλη να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια!».

Μετά τη συγκέντρωση της πλατείας, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα στην κεντρική αγορά της πόλης(επί της οδού Ελευθ. Βενιζέλου) και σε κεντρικούς δρόμους.
Το «παρών» έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αβρανάς, Νίκος Βακράτσας, συνδικαλιστές, οικοδόμοι, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Add Comment