3 κόμματα, 3 βουλευτές, 1 τροπολογία

Τροπολογία για τον εκσυγχρονισμό διατάξεων του οικογενειακού δικαίου, ώστε να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, ζητούν με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα από κοινού στη Βουλή, οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) και Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων).
Οι τρεις βουλευτές προτείνουν στοχευμένες τροποποιήσεις στον Αστικό Κώδικα οι οποίες διέπονται από τις αρχές του ψηφίσματος 2079 / 2015 του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο το όφελος των παιδιών. Συγκεκριμένα:
· Το συμφέρον του παιδιού είναι η ανατροφή του και από τους δύο γονείς
· Για τα παιδιά εκτός γάμου να εφαρμόζεται ό,τι και για τα παιδιά εντός γάμου
· Σαφής προσδιορισμός της νόμιμης κατοικίας του παιδιού
· Ίσος χρόνος διαβίωσης του παιδιού και με τους δύο γονείς
Όπως αναφέρουν στην τροπολογία οι τρεις βουλευτές «η βίαιη αποκοπή από τον έναν από τους δύο γονείς με δικαστική απόφαση, συνιστά ένα τραυματικό γεγονός τόσο για το παιδί όσο και για το γονέα. Με την τροπολογία αυτή, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ίση και προσωπική επικοινωνία του κάθε γονέα, που δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του. Εξάλλου, τελικός σκοπός είναι η εξασφάλιση καλύτερων δεικτών ευημερίας για το παιδί».

Θέματα #ΑΜΥΡΑΣ #ΑΝΑΤΡΟΦΗ #γονείς #ΔΙΑΖΥΓΙΟ #ΔΙΑΣΤΑΣΗ #ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ #ΛΟΒΕΡΔΟΣ #ΤΕΚΝΑ #ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ