Γλέντησαν οι Κοπατσιαραίοι Επαρχίας Ελασσόνας

του Γιάννη Μουκίδη

Τον ετήσιο χορό τους, μια ζεστή παραδοσιακή βραδιά προετοίμασαν και εφέτος οι Κοπατσιαραίοι Επαρχίας Ελασσόνας, με πολύ χορό και κέφι, στη σάλα του κέντρου «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της Ελασσόνας.
Άξιοι «οικοδεσπότες» της βραδιάς τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου Κοπατσιαραίων Επαρχίας Ελασσόνας, οι: Δημήτρης Τζιόλας, Κώστας Παλάσκας, Κίμων Τσούρης, Κλαίρη Τσάτσου, Βαγγέλης Πέγιος, Ιωάννα Γερμάνη, Δημ. Κιτσούλης, Εύη Τασούλα.
Στην αρχή της βραδιάς, έγινε η εμφάνιση των εφηβικών χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκέας Ελασσόνας, που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η απονομή τιμητικής πλακέτας στον λαουτιέρη και ερμηνευτή – έναν από τους χαρακτηριστικούς τραγουδιστές του δημοτικού τραγουδιού της περιοχής των Γρεβενών Χρήστο Ντάγκαλα για την πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης του τόπου.
[wpg_thumb]
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, που στάθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Κοπατσιαραίων Ελασσόνας, διασώζοντας τις παραδόσεις.
Στη συνέχεια, άρχισε το γλέντι των Κοπατσιαραίων που κράτησε έως τις πρωινές ώρες με τους ήχους της γνωστής δημοτικής ορχήστρας του Βαγγέλη Πέγιου(στο κλαρίνο) και των Χρήστου Ντάγκαλα, Γιάννη Λίτσιου, Βαλεντίνας Τσακνάκη(στο τραγούδι). Ακόμη, στο Ποντιακό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο λυράρης Θοδωρής Κυριλλίδης.
Στην ετήσια βραδιά των Κοπατσιαραίων της Επαρχίας Ελασσόνας, το «παρών» έδωσαν:
Ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Αναστ. Γκατζιούρας και Γιάννης Χαλκίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κώστας Καραγιάννης, η πρόεδρος του Τ.Σ. Ευαγγελισμού Ευγενία Κορομηλά, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Δημήτρης Δριστέλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, φίλοι της παράδοσης, δεκάδες Κοπατσιαραίοι με τις οικογένειες και φίλοι τους, κ.ά.
Με σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Κοπατσιαραίων Επαρχίας Ελασσόνας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης για την προσφορά τους: κρεοπωλείο Νικ. Παλάσκα, Γιώργο Ζαψαλή(οικοδομικές εργασίες), Καλαμάτα (ηλεκτρικά είδη) και Βαγγέλη Πέγιο, που εργάστηκε αφιλοκερδώς για την μουσική κάλυψη της βραδιάς.

Add Comment