Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα “Πάμε βιβλιοθήκη”

«Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από τον κόσμο!»

Χαράς ευαγγέλια είχαμε το Σάββατο στις 04-03-2017 στο σχολείο του Ευαγγελισμού. Το άπλετο φως της αίθουσας, ο ζεστός ανοιξιάτικος ήλιος, η θεατρική σκηνή που έγινε η φωλιά μας, μας επηρέασαν θετικά και έφτιαξαν τη διάθεση όλων μας και κυρίως του Ρουμπή του Κουμπή του Ρουμποκομπολογή! Και μας χάρισε πολύ γέλιο, χαρά και κέφι. Πώς να πεις γρήγορα το γλωσσοδέτη με το όνομά του δίχως να μπερδευτεί η γλώσσα σου και δίχως να γελάσεις με αυτά που κατέληγες να πεις; Πώς να μιλήσεις με την περίεργη «κουμπογλώσσα» της «κουμποχώρας» του χωρίς να ευθυμήσεις και να διασκεδάσεις; Πώς να μη μείνεις έκθαμβος με τα χρυσόκουμπα του θησαυρού του με τα εξαίσια σχέδιά τους; Τη φαντασία μας εξήψαν αυτά τα κουμπιά και αποφασίσαμε κι εμείς να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε τα δικά μας απαράμιλλα σε σχέδια και χρώματα κουμπιά για να του τα χαρίσουμε, ευχαριστώντας τον για το ξεχωριστό απόγευμα που μας χάρισε.
Το κέφι του όμως και οι ιδέες του ήταν αστείρευτες κι έτσι, πριν χωριστούμε, μας έκανε να ονειρευτούμε και να κάνουμε όνειρα κι εμείς όπως ο Γιόμο, ο ήρωας του παραμυθιού που ακούσαμε. Και φυσικά από μια τέτοια συνάντηση δεν μπορούσε να λείπει το τραγούδι κι ο χορός. Δώσαμε λοιπόν τα χέρια μας και το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμά του, ακούγοντας και χορεύοντας το τραγούδι που έγραψε γι αυτόν ο Άκης Πάνου.
Κι έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, κύλησαν δυο ώρες και χωριστήκαμε αφού ο ήλιος μας αποχαιρετούσε κι αυτός και το δείλι άρχισε να πέφτει στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του Ευαγγελισμού που μας φιλοξένησε αυτή τη φορά. Φύγαμε με τον απόηχο μιας ακόμη ευχάριστης και δημιουργικής συνάντησης, αφήνοντας μια παρέα από ηλικιωμένες κυρίες του χωριού να λένε τις δικές τους ιστορίες, καθισμένες στις καρέκλες τους κάπου εκεί κοντά στο σχολείο.

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς για την παρουσία τους, καθώς και το διευθυντή του σχολείου κ. Θανάση Καμπέρη για τη συνεργασία και τη φιλοξενία. Και για όσους δε γνωρίζουν το πρόγραμμά μας στο εξής, μπορούν να το βρουν παρακάτω:
Σάββατο 11-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».
Κυριακή 19-03-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παραμύθι «Η Πούλια και ο Αυγερινός» που θα αφηγηθεί η Δήμητρα Ζάπρη, νηπιαγωγός/μουσειοπαιδαγωγός. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.
Κυριακή 26-03-2017 και ώρα 10.30π.μ -12.00 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης με το παραμύθι «Πόσα λέει η ελιά πόσα ακούει ο λαγός». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο της μονής.
Σάββατο 01-04-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα με περιεχόμενο την Άνοιξη και τα χελιδονίσματα.
Κυριακή 02-04-2017 και ώρα 10.30π.μ – 12.00 στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με αφιέρωμα στη μνήμη των συγγραφέων-λογοτεχνών παιδικών βιβλίων κ. Βούλας Μάστορη και κ. Γρηγορίας Σουρέλη. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς.

Η Ομάδα Εθελοντών Φιλαναγνωσίας (Ο.Ε.Φ)
«Πάμε βιβλιοθήκη»
Διαμάντη Λαμπρινή
Ματούλα Βασιλική
Μπλιούμη Ελένη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σερλέτη ευθυμία

Add Comment