Επίσκεψη με μηνύματα του Ιταλού πρεσβευτή στο Δημαρχείο Ελασσόνας

ΕΓΚΑΡΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ
του Γιάννη Μουκίδη

Μια διαφορετική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας, την περασμένη Πέμπτη, ενωρίς το πρωί. Ο δήμαρχος κ. Νίκος Ευαγγέλου, με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους υποδέχθηκαν τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρρα, που επισκέφθηκε την περιοχή, με αφορμή την παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου, στην ιστορική τοποθεσία «Καυκάκι» και στο Δομένικο.
Μέσα σε ατμόσφαιρα εγκαρδιότητας και αμοιβαίας κατανόησης, ο δήμαρχος και ο Ιταλός «υψηλός» επισκέπτης είχαν συζήτηση και λίγο μετά κατευθύνθηκαν μαζί στο «Καυκάκι» για να πάρουν μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου.
Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρρα δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, δηλώνοντας λάτρης και ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας.
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στην επίσκεψη του πρέσβη της γειτονικής μας χώρας στο Δημαρχείο, είναι η δήλωση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου:
«Είχα την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσω στο Δημαρχείο τον Ιταλό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρρα. Η επίσκεψη του στον Δήμο μας αποδεικνύει έμπρακτα πως ο ιστορικός χρόνος έχει βοηθήσει ώστε να αντιληφθούμε όλοι πως η βαρβαρότητα του πολέμου κοστίζει σε όλες τις πλευρές. Στην εποχή μας, την ώρα που όλες οι σταθερές του πλανητικού μας χωριού μοιάζουν να απορρυθμίζονται, είμαστε υποχρεωμένοι, αυτά τα ιστορικά διδάγματα να τα προτάξουμε, ώστε να μην αντικρύσουμε ποτέ ξανά το αίμα αθώων πατριωτών να πνίγει λαούς και συνειδήσεις».

[wpg_thumb]

Add Comment