Συνάντηση με το Δήμαρχο Λαρισαίων είχαν στελέχη του Ποταμιού

Η Τοπική Οργάνωση του Ποταμιού πραγματοποίησε την Πέμπτη στις 11:30 π.μ. συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη. Το Ποτάμι εκπροσώπησαν Γραμματέας της Τ.Ο., Κώστας Μπαζάκης, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Νίκη Κατσούρα και τα μέλη της κεντρικής αντιπροσωπείας ΜΕ.ΣΥ.Α, Βασίλης Βλάχος και Σάκης Γαλάνης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, καθώς το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και μικροκομματικής αντιπολίτευσης για την εξασφάλιση πρόσκαιρων κομματικών οφελών.
Ο κ. Καλογιάννης επέδειξε ανάλογα πνεύμα συνεργασίας και ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία του Ποταμιού για όλες τις δράσεις και τα προβλήματα του Δήμου, τα οποία οφείλονται κυρίως σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις τις κεντρικής κυβέρνησης. Το Ποτάμι δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατότητα παρέμβασης μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ώστε να αναδείξει και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Εξίσου σημαντικές είναι δράσεις του Δήμου για την μετατροπή της Λάρισας σε μια έξυπνη πόλη (smart city). Δράσεις που θα καταστήσουν την πόλη, σύγχρονη και λειτουργική μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Στόχος είναι να γίνει η πόλη φιλικότερη προς το πολίτη, οικονομικότερη ως προς τη διαχείριση της, με χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα, φιλικότερη προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα να παρέχει νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες για τους κατοίκους της. Ανάλογα σημαντικές είναι οι προγραμματισμένες δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου Λαρισαίων με την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία θα επιτρέψουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του μέσω της εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.
[wpg_thumb]
Το Ποτάμι με χαρά θα συνδράμει σε όλα τα παραπάνω καθότι είναι το πρώτο κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχει ενσωματώσει πλήρως ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε όλες τις λειτουργίες του και συνεπώς κατανοεί και επικροτεί την υιοθέτηση ανάλογων πρακτικών. Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να αναδείξει όλες τις παραπάνω επιτυχημένες προσπάθειες με την μορφή των βέλτιστων πρακτικών ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν έναν οδικό χάρτη και για άλλες ελληνικές πόλης. Τέλος το Ποτάμι ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων που αφορούν την ενίσχυση των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Το Ποτάμι χαιρέτισε αυτή την προσπάθεια και την υποστηρίζει ανεπιφύλακτα.
Η στήριξη του έργου κάθε τοπικής αυτοδιοίκητης αρχής είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αναμόρφωση της Χώρας και την έξοδο από την κρίση. Το Ποτάμι είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Add Comment