Και στην Τσαριτσάνη το πρόγραμμα «Πάμε βιβλιοθήκη…»

«Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από τον κόσμο!»

Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από όλο τον κόσμο. Και ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έστω για λίγο, με τα φτερά της φαντασίας, αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα!
Τυχερά αυτή τη φορά, 11 Φεβρουαρίου 2017, ήταν τα παιδιά της Τσαριτσάνης που είχαν την ευκαιρία να νιώσουν μαγικές στιγμές παρέα με τον «Κουμπή τον Ρουμπή» μέσα από το πρόγραμμα «Πάμε βιβλιοθήκη… για παραμύθια από όλο τον κόσμο». Τυχεροί ήταν και οι τακτικοί μας φίλοι από την Ελασσόνα που δεν παρέλειψαν, όπως κάθε Κυριακή, να βρίσκονται κοντά μας.
Ο Κουμπής ο Ρουμπής, λοιπόν διηγήθηκε στα παιδιά την περιπέτειά του με τους κουμπήδες τους ρουμπήδες τους ρουμποκομπολογήδες, που του κλέψανε τα κουμπιά του τα ρουμπιά του τα ρουμπόκομπολογά του και έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τον χαμένο θησαυρό του.
Και ποιος δε θαμπώθηκε όταν άνοιξε το χρυσοκεντημένο σεντουκάκι του και άστραψαν τα χρυσόκουμπα και τα ασημόκουμπα! Δόθηκε έτσι μια ευκαιρία στα παιδιά να φανταστούν και να ζωγραφίσουν απίθανα κουμπιά για φορεσιές και όμορφα ρούχα που θα ήθελαν να φορέσουν.
Και ήρθε ύστερα ο Γιόμο, ο μικρός ήρωας του παραμυθιού μας από τη Γκάνα της Αφρικής, που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. «Η φορεσιά του Γιόμο» με τα πολύχρωμα σχέδια θάμπωσε τα μάτια μας και γλύκανε τις καρδιές μας και γέμισε την αίθουσα ήλιο και φως, χρώματα, σχέδια και όνειρα από αυτά που σχεδιάζουν και ονειρεύονται τα παιδιά.
Ευχαριστούμε τους μαθητές του σχολείου για την παρουσία τους, για την ευχάριστη διάθεση και την προθυμία τους να παίξουμε και να γίνουμε όλοι μια ομάδα.
Ευχαριστούμε το διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτριο Αβέλλα για τη ζεστή φιλοξενία στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και τη δασκάλα κ. Κατερίνα Λιάνου για την ευγενική παρουσία της και τη βοήθεια που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Δεν παραλείπουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Βάσω Χατζηλουκά- Παλιαρούτα η οποία μας τίμησε με την παρουσία της.
Και, καθώς υπάρχουν κι άλλοι διευθυντές/ντριες σχολείωνπου απευθυνθήκαμε και θέλησαν να ανοίξουν τα σχολεία τους και να δεχτούν εμάς και τα παιδιά, την Κυριακή 19-02-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ θα βρισκόμαστε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας. Θα παρουσιάσουμε ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά παραμύθια του  Όσκαρ Ουάιλντ «τον Ευτυχισμένο πρίγκιπα». Ο «Ευτυχισμένος πρίγκιπας» εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε μία σπουδαία  συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στην ίδια συλλογή ανήκουν και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο».
Και για όσους δε διάβασαν την προηγούμενη φορά το πρόγραμμά μας, το παραθέτουμε παρακάτω:

Κυριακή 26-02-2017 : Την Κυριακή της Αποκριάς δε θα γίνει πρόγραμμα.

Σάββατο 04-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Σάββατο 11-03-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Κυριακή 19-03-2017 και ώρα 10.30π.μ – 11.45π.μ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παραμύθι «Η Πούλια και ο Αυγερινός» που θα αφηγηθεί η Δήμητρα Ζάπρη, νηπιαγωγός/μουσειοπαιδαγωγός. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.

Κυριακή 26-03-2017 και ώρα 10.30π.μ -12.00 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτίσσης με το παραμύθι «Πόσα λέει η ελιά πόσα ακούει ο λαγός». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο της μονής.

Σάββατο 01-04-2017 και ώρα 16:00 – 17:30 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αραδοσιβίων με το παραμύθι «Η φορεσιά του Γιόμο» και τον «Ρουμπή, Κουμπή».

Κυριακή 02-04-2017 και ώρα 10.30π.μ – 12.00 στην αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με αφιέρωμα στη μνήμη των συγγραφέων-λογοτεχνών παιδικών βιβλίων κ. Βούλας Μάστορη και κ. Γρηγορίας Σουρέλη. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς.

Η Ομάδα Εθελοντών Φιλαναγνωσίας (Ε.Ο.Φ)
«Πάμε βιβλιοθήκη»
Διαμάντη Λαμπρινή
Ματούλα Βασιλική
Μπλιούμη Ελένη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σερλέτη ευθυμία

Add Comment