Ημερίδα «Πρόληψη και Ασφάλεια στο Σχολείο» από το ΚΠΕ Ελασσόνας – Κισσάβου

ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας_ημερίδα με θέμα _15 Φεβρουαρίου 2017 στη Λάρισα

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδιοργανώνει, μαζί με τις Δ/νσεις  Α/θμιας &  Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, την Τροχαία Λάρισας και το Δήμο Λαρισαίων, ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Ασφάλεια στο Σχολείο» την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από τις 10.00 έως τις 14.00. Την ημερίδα θα την παρακολουθήσουν οι Δ/ντές-τριες, Προϊστάμενοι/νες (ή εκπρόσωποί τους) Δημοτικών Σχολείων Α/θμιας και Γυμνασίων-Λυκείων Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων τους, θεωρώντας ότι οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες και συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιπτώσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπ/σης Π. & Δ. Θεσσαλίας.

Ενδεικτικά το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα έχει ως εξής:
«Πρώτες Βοήθειες στο σχολείο» Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
«Πυρόσβεση και σεισμός στο σχολείο» Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας
«Οδική Ασφάλεια-Κυκλοφοριακή Εκπ/ση» Τροχαία Λάρισας
«Ασφάλεια και Προστασία δεδομένων στο χώρο των Νέων Τεχνολογιών» Δημήτρης Λιόβας, Υπευθ. Κέντρου Πληροφοριών & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Λάρισας
«Διαχείριση κρίσεων στην Σχολική Μονάδα» Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, Σχολική Σύμβουλος

Η Πρόληψη και Ασφάλεια στο Σχολείο συμβάλλει στην καλή υγεία και ευημερία μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και στην ποιοτική εκπαίδευση (που είναι δυο από τους 17 στόχους της Ατζέντας της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη της προσεχούς δεκαπενταετίας – 2030 Agenda for Sustainable Development).

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ
Γκανάτσιος Ανδρέας

Add Comment