Δήλωση Νίκου Παπαδόπουλου για εργόσημο αγροτών

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωση του σχετικά με την υποτιθέμενη κατάργηση του εργόσημου αναφέρει «είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την διάρκεια του αγώνα των αγροτών, η “δημοσιογραφία” να βρίσκει πάτημα για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα δημιουργώντας ένα θολό τοπίο. Σχετικά με το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε και κατάργησε το εργόσημο οφείλω να τονίσω ότι το εργόσημο δεν θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά το 2010 με το άρθρο 20 του ν.3863/2010. Αντιθέτως η εγκύκλιος Φ.80000/οικ.61689/2215 δεν καταργεί το εργόσημο αλλά λύνει πρακτικά ζητήματα τα οποία δημιουργούσαν πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι ειδικές κατηγορίες απασχολούμενων σε αγροτικές εργασίες που απαιτούν την συνεχή εργασία, όπως εργαζόμενοι σε μεταποιητικές επιχειρήσεις κλπ., οφείλουν να έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους εργάτες γης τρίτων χωρών που προσκαλούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι λογικό λοιπόν σε μετακλητούς εργάτες που καλούνται για εργασία ορισμένου χρόνου να έχουν και σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. »
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη σε αγώνες των κινημάτων να πρυτανεύει η αλήθεια και η νηφαλιότητα. Ειδάλλως η παραπληροφόρηση του κινήματος θα οδηγήσει στην διάλυση και την απαξίωσή του.»

Add Comment