ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Πολιτική απόφαση – διαπιστώσεις και στόχοι

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

1.Η οργάνωση έδωσε με επιτυχία τις μεγάλες πολιτικές μάχες ( Βουλευτικές εκλογές και Δημοψήφισμα) αλλά και Αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και τοπικές ιδιαιτερότητες. Στις μάχες αυτές εκτός από τον μικρό σχετικά αριθμό των μελών συμμετείχε και ένα σημαντικό τμήμα του μεγάλου κόσμου της Αριστεράς που δεν είναι κομματικά ενταγμένος. Το άνοιγμα του κόμματος σε αυτόν τον κόσμο της ευρύτερης Αριστεράς είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι γραμμές του με ένα νέο αξιόλογο δυναμικό. Ωστόσο, το άνοιγμα του κόμματος πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο πλατιά ακόμα πιο τολμηρά. Για να οικοδομήσουμε ένα κόμμα, που ποσοτικά και ποιοτικά θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα ιστορικά καθήκοντα του σήμερα.
2.Στις μεγάλες πολιτικές μάχες αναδείχτηκαν και τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στην λειτουργία και την δράση των Οργανώσεων και της Ν.Ε. Προβλήματα που πρέπει να υπερβούμε έχοντας ως κύριο προσανατολισμό τα κοινωνικά κινήματα, την συμμετοχή και την συμβολή μας σε αυτά.
3.Η εμπειρία από την συμμετοχή μας στα κοινωνικά κινήματα αναδείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, όταν καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, που συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις με στόχο συγκεκριμένη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο που κινείται σε προοδευτική κατεύθυνση. Χαρακτηριστική από αυτήν την άποψη είναι η εμπειρία από τους δήμους Λάρισας και Τυρνάβου, το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, το τεχνικό Επιμελητήριο, ο αθλητικός τομέας κ.ά. Αυτή η θετική εμπειρία πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά για να βελτιωθεί ποιοτικά η παρέμβασή μας στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στο αγροτικό κίνημα, το κίνημα των Ε.Β.Ε και στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ξεχωριστή βοήθεια πρέπει να δοθεί στην Οργάνωση της Νεολαίας, ώστε να ανοιχτεί στην εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια αποφασιστική στροφή στα προβλήματα και τα ενδιαφέροντα της νεολαίας. Να βρεθεί η νεολαία μας παντού όπου εργάζεται, σπουδάζει, αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία της πόλης και της υπαίθρου.
4.Αντίθετα με τις θετικές εμπειρίες όπου οι δυνάμεις μας δεν προωθούν με τόλμη εναλλακτικές προτάσεις και σχήματα που να συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις τα αποτελέσματα δεν αντιστοιχούν στο εύρος της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο χαρακτηριστικό από αυτήν την άποψη είναι το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια. Εδώ θα χρειαστεί άμεσα να παρθούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο περιοχής ώστε να υπερβούμε την σημερινή κατάσταση που είναι απαράδεκτη και που πρέπει τώρα να την αλλάξουμε. Για να προωθήσουμε και μέσα από την Περιφέρεια τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν τον δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με βασικούς στόχους :
Τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών
Την ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας μεταξύ των διαφόρων τομέων(γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής μεταποίησης, τουρισμού, παραγωγής μέσων και εφοδίων)
Την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων και τον εδαφοκλιματολογικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας, ξεπερνώντας στρεβλώσεις και καθυστερήσεις που οδήγησαν στην αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης και στην υπέρμετρη αύξηση της ανεργίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας
5.Πρωταρχική προϋπόθεση για την προώθηση και υλοποίηση των στόχων και καθηκόντων μας αποτελεί η ποιοτική βελτίωση της λειτουργίας της ΝΕ και της Γραμματείας της. Αυτό σημαίνει ότι οργανώνει επιτελικά την δουλειά της, επεξεργάζεται άμεσα και μεσοπρόθεσμα σχέδια δράσης, συντονίζει και καθοδηγεί την δουλειά των κομματικών οργανώσεων. Χρεώνονται όλοι οι σ. της ΝΕ συγκεκριμένα καθήκοντα και ευθύνες ενώ οι συνεδριάσεις της ΝΕ εκτιμούν και κρίνουν την πορεία εκπλήρωσης των στόχων, γενικεύουν την εμπειρία μέσα από συντροφικό διάλογο που έχει και το στοιχείο της συντροφικής και δημιουργικής κριτικής

Add Comment