Περπάτημα με μπαστούνια “Nordic Walking” στη φύση της Ελασσόνας

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδιοργανώνει εκδήλωση-επιμορφωτική δράση με θέμα «Περπάτημα με μπαστούνια-Nordic Walking στη φύση της Ελασσόνας» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, 11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι. Την εκδήλωση-επιμορφωτική δράση συνδιοργανώνουν: το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, ο Δήμος Ελασσόνας και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος (Χ.Ο.Π.Σ.) Σπαρμού Ελασσόνας. Συμμετέχουν, ως εξειδικευμένοι στη δραστηριότητα αυτή, οι γυμναστές Βίκη Παγγέα και Κώστας Γεωργιάδης.
Το Nordic Walking (Περπάτημα με μπαστούνια) είναι μια αερόβια δυναμική δραστηριότητα που ενισχύει τη σωματική δύναμη και αντοχή. Βασίζεται στη σωστή βιο-μηχανική κίνηση του βαδίσματος με τη χρήση ειδικών μπαστουνιών, ενεργοποιεί και το επάνω μέρος του σώματος με αποτέλεσμα ένα πλήθος από ωφέλειες για την υγεία μας.
Η δράση περιλαμβάνει συγκέντρωση των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΠΕ (καθώς και αναφορά στον παράγοντα «Υγεία και Ευημερία», που είναι ένας από τους 17 στόχους της Ατζέντας της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη της προσεχούς δεκαπενταετίας – 2030 Agenda for Sustainable Development), στη συνέχεια θεωρητική ενημέρωση για τα οφέλη του περπατήματος με μπαστούνια, κατόπιν μια μικρή εισαγωγή στο Nordic Walking και θα ακολουθήσει πεζοπορία 5 χλμ. στην περιοχή Βοδιανά της Ελασσόνας, σε μια όμορφη ασφαλή διαδρομή για περπάτημα σε παραποτάμιο φυσικό περιβάλλον. Την ασφάλεια της δράσης θα υποστηρίζουν τόσο Γιατρός, όσο και οι Εθελοντές Διασώστες Ελασσόνας.
Στην πεζοπορία, η οποία θα γίνει με κανονικά μπαστούνια του Nordic Walking και με μπαστούνια αυτοσχέδια (κατασκευασμένα από καλάμι), θα συμμετέχουν τόσο εκπαιδευτικοί και μαθητές (από 12 ετών και πάνω) των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας και της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, όσο και οι γονείς και λοιποί πολίτες ώστε να υπάρξει και ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, τόσο πάνω σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος και τοπικού οικοσυστήματος (καθώς και καλλιέργεια ατομικής και συλλογικής ευθύνης διατήρησης τους), όσο και σε θέματα υγείας και ευημερίας.

Add Comment