«Αγκαλιάστηκε» η «Λευκή Νύχτα» της Ελασσόνας

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΠΟΥ…«ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν μια διαφορετική νύχτα για πολύ κόσμο, για τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους καταναλωτές και βέβαια για τους ανθρώπους της αγοράς και όχι μόνο η «Λευκή Νύχτα» που οργάνωσε για τρίτη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας, πριν λίγες ημέρες.
Παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες της βραδιάς εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών «ξεχύθηκαν» κυρίως στο κέντρο της Ελασσόνας και στα σοκάκια της κεντρικής αγοράς της οδού Βενιζέλου για να «χαζέψουν», για να διασκεδάσουν, για να ψωνίσουν, αφού τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά έως αργά τη νύχτα, έχοντας προσφορές και προνομιακές τιμές. Κόσμος πηγαινοερχόταν στα στέκια της πόλης, «ξυλοπόδαροι» περιδιάβαιναν και διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους, με τα καταστήματα και τους επαγγελματίες να προσφέρουν ροφήματα, γλυκά, εδέσματα και ποτά. Και βέβαια με τους καταναλωτές να ψωνίζουν και να κρατούν τσάντες!
Αρκετός κόσμος επισκέφθηκε τα περίπτερα του Εμπορικού Συλλόγου, με την έκθεση – διαγωνισμό ζωγραφικής από μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Ευχάριστη «νότα» της βραδιάς ήταν, μέσα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου(διασταύρωση με την οδό Δραχμής), η παρουσία μελών της Λαογραφικής Εταιρίας, που σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» παρουσίασαν παραδοσιακά κάλαντα.
Ο τζίρος των περισσοτέρων καταστημάτων της πόλης, εκείνη τη βραδιά, κινήθηκε σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα σε σύγκριση και με τις άσχημες εποχές που ζούμε, αν και οι καταναλωτές που ήθελαν να ψωνίσουν, έδειχναν πιο συγκρατημένοι από άλλες χρονιές και κυρίως αναποφάσιστοι.
[wpg_thumb]
Πάντως, τα χαμόγελα…περίσσεψαν για τον εμπορικό κόσμο της Ελασσόνας και για τους υπευθύνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Χαρακτηριστικά τα λόγια κάποιων ανθρώπων της Ελασσονίτικης αγοράς: «Ήταν μια καλή τονωτική ένεση, μια καλή ανάσα για την αγορά που τους τελευταίους μήνες δεν είναι και στα καλύτερα της». «Ζεστάθηκε» η αγορά μας σε μια κρύα…αλλά λευκή νύχτα!». «Τι ωραία θα ήταν να είχε η αγορά μας αυτή την εικόνα καθημερινά η έστω συχνά;». «Η εικόνα της αγοράς της Βενιζέλου και η κίνηση θύμιζε παλαιότερες εποχές, που δυστυχώς έφυγαν για πάντα». «Ήταν μια λευκή νύχτα που…έφερε λίγο φως στις τσέπες μας». «Πολύ καλή κίνηση. Πάντως, ακόμη και σε μια Λευκή Νύχτα, φαίνεται πως …ο κόσμος δεν έχει χρήματα». «Κάτι ήταν και αυτό, μέσα στην απραξία των τελευταίων μηνών».
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του διοργανωτή Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη ιδιαίτερη βραδιά και ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην όλη διοργάνωση: «Η έμπνευση του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, βρήκε άμεση ανταπόκριση από όλους τους καταστηματάρχες της πόλης με αποτέλεσμα μία άψογη διοργάνωση, μία γιορτή που μετέτρεψε την πόλη μας σε ψυχαγωγικό επίκεντρο, καθώς είχε ως σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες από τις γειτονικές περιοχές και όχι μόνο. Τίποτα από όλα όσα έγιναν, δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν χωρίς την ενθουσιώδη και ανιδιοτελή συμμετοχή πολλών φορέων της πόλης καθώς και των ιδιοκτητών των καταστημάτων που συμμετείχαν. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε ειλικρινά για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Add Comment