Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού τίμησαν τους νέους φοιτητές

την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Με την παρουσία πολλών φοιτητών , γονέων ,εκπαιδευτικών και πολιτών, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σπαρμού (ΧΟΠΣ ΣΠΑΡΜΟΥ ) “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ” διοργάνωσαν στην Ελασσόνα μια μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τους νέους φοιτητές 2016-2017.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στην Αίθουσα “Βασ. Φαρμάκης” του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας ,υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ,Τουρισμού και Δια Βίου Μάθησης ,ενώ είχε τη στήριξη και συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας -Επιμελητήριο Λάρισας, του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων του Δήμου Ελασσόνας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Eθισμού στο Διαδίκτυο και της Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη.

Στην εκδήλωση αυτή, τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι νεοεισελθόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, τη φετινή χρονιά 2016-17 ( 86 νέοι φοιτητές) , στους οποίους και δόθηκε ειδικός τιμητικός έπαινος , ενώ κληρώθηκε στους παρόντες νέους φοιτητές ένας φορητός Η/Υ, αλλά και βιβλία . Ο τυχερός φοιτητής που κέρδισε τον φορητό Η/Υ ήταν ο Γεωργούλας Αθανάσιος (προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας) ,ενώ βιβλία πήραν οι περισσότεροι φοιτητές .
[wpg_thumb]
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Διευθυντής του Λυκείου Δομένικου κ. Αδάμος Γκουγκουλιάνος και εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσόνας κ. Ευάγγ. Αρσένης , ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ηλιάνα Φουρκιώτη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το μεγάλο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής στον Πλανήτη και οι δράσεις της Greenpeace , ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες με τίτλο:
1. “Κλιματική Αλλαγή” -Αθαν. Παιδής, Αντιπεριφερερειάρχης Πολιτισμού,Τουρισμού και Δια Βίου Μάθησης Θεσσαλίας και
2. “Ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος” του Δρ. Κωνσταντίνου Σιώμου, Ψυχίατρου παιδιών & εφήβων, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής εθισμού στο Διαδίκτυο, Γενικού Υπεύθυνου Ακαδημίας Ψηφιακού Πολίτη .
Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης είχε ο Καθηγητής μουσική Νίκος Παπαθανασίου και ο φοιτητής Κίμων Παπαδόπουλος .
Όπως δήλωσαν ο πρόεδροι του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας και του ΧΟΠΣ Σπαρμού Βίκυ Νίκου, οι Φορείς που εκπροσωπούν, δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στη νέα γενιά και έχουν θέσει στις άμεσες προτεραιότητές τους δράσεις, οι οποίες και έχουν ως κεντρικό σημείο αναφοράς τη νεολαία, , την οποία και θεωρούν ως το πιο ευαίσθητο αλλά ταυτόχρονα και το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι των σύγχρονων κοινωνιών ,είτε πέτυχαν στις τριτοβάθμια εκπαίδευση ,είτε όχι .
Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουν δράσεις και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσουν την κοινωνική συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες όλων των νέων ανεξαίρετα και συνεργαζόμενοι με φορείς και δίκτυα του εσωτερικού και του εξωτερικού, δραστηριοποιούνται πάνω σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, αθλητισμού, περιβάλλοντος ,επιχειρηματικότητας και κοινωνικής προσφοράς. ( απασχόληση, ενημέρωση ,ευαισθητοποίηση σε μεγάλα σύγχρονα θέματα, συμμετοχή νέων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προγράμματα ERASMUS+ , συνέδρια ,σεμινάρια, καλές πρακτικές, συνεργασία με άλλες χώρες κλπ ).
Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους θεσμικούς Φορείς , που, από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμία υστεροβουλία ,στήριξαν την εκδήλωση αυτή ,που αφορά το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας , όπως είναι η Νέα Γενιά της περιοχής Ελασσόνας, την οποία όλοι οφείλουν να σέβονται και να μην την υποτιμούν , ήτοι την Περιφέρεια Θεσσαλίας -Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού , Τουρισμού και Δια Βίου Μάθησης , η οποία πρόσφερε τον φορητό Η/Υ , τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας ,που πρόσφερε βιβλία ,τις Εκδόσεις “ΨΥΧΟΓΙΟΣ” , την εκπαιδευτική κοινότητα, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων του Δήμου Ελασσόνας, την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη ,την Greenpeace και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Eθισμού στο Διαδίκτυο.
Την εκδήλωση ,τέλος ,στήριξε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα πλαίσια του έργου Rural DEAR Agenda-Πρόγραμμα Europe Aid της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην υλοποίηση του οποίου τόσο το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” όσο και ο ΧΟΠΣ Σπαρμού συμμετέχουν , σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Add Comment