Χρ. Κέλλας (ΝΔ): Ελλείψεις φαρμάκων στο ΓΝΛ, συνεταιριστικός νόμος, πρόγραμμα αγρ. ανάπτυξης

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ (ΑΥΤ)ΑΠΑΤΗΣ

«Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της απάντησης του Υπουργού Υγείας – σε σχετική ερώτησή μου για ελλείψεις φαρμάκων στα Νοσοκομεία – , που αναφέρει πως “ο προϋπολογισμός για την κατηγορία Φάρμακα Νοσοκομείων, είναι αυξημένος κατά 20 εκατ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας για εύρυθμη λειτουργία και απρόσκοπτο εφοδιασμό των Νοσοκομείων” και η πραγματικότητα έρχεται για άλλη μια φορά να τον διαψεύσει».
Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ, Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Λάρισας, για αναβολή χημειοθεραπειών καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
«Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, δεκάδες καρκινοπαθείς “βλέπουν” τις προγραμματισμένες χημειοθεραπείες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να αναβάλλονται, λόγω έλλειψης φαρμάκων!! Μια τριτοκοσμική κατάσταση, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το συγκεκριμένο θέμα, είχαμε αναδείξει με ερώτησή μας από τις 6/10/2016, βουλευτές της ΝΔ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για έλλειψη φαρμάκων σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας απόφασης της Κυβέρνησης, τόσο για επιβολή κλειστής φαρμακευτικής δαπάνης και clawback στα Νοσοκομεία, όσο και για μεταφορά των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, στο ΕΣΥ, χωρίς και την μεταφορά των σχετικών κονδυλίων», επεσήμανε ο Λαρισαίος πολιτικός, και καταλογίζοντας ευθύνες στο Υπουργείο, τόνισε:
«Το Υπουργείο Υγείας, όπως και όλη η Κυβέρνηση, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Εκατοντάδες άνθρωποι στη Λάρισα, αλλά και σε όλη τη χώρα, που βιώνουν τον δικό τους “Γολγοθά”, γίνονται θύματα της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης της αυτ(απάτης). Πλέον, η πολιτική τους είναι και επικίνδυνη…».

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Το θέμα της “μη έκδοσης, επτά μήνες μετά την ψήφιση του συνεταιριστικού νόμου, των εφαρμοστικών αποφάσεων για την αναγνώριση των νέων συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών”, φέρνουν στη βουλή, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με πρώτο υπογράφοντα, τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασαπίδη.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναδεικνύουν την “αδικαιολόγητη αδράνεια του ΥπΑΑΤ, επισημαίνοντας πως η έκδοση των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, σχετικά με την αναγνώριση των ενεργών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών”.

Τονίζουν μάλιστα πως “εξαιτίας της αδράνειας του Υπουργείου έχουν τελματώσει και τα αντίστοιχα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) που ενισχύουν επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα μέσα από συλλογικές δράσεις”.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
«ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020»

«Ένα χρόνο μετά την καθυστερημένη έγκριση του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έρχεται η παραδοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι το «ριζικά ανασκευασμένο» ΠΑΑ δεν είναι τίποτα διαφορετικό, από το αρχικά υποβληθέν, τον Ιούλιο του 2014, από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Με τα ίδια μέτρα, τις ίδιες δράσεις, τον ίδιο προϋπολογισμό των 6 δις».
Με αυτά τα λόγια, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχολίασε την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, στην ερώτηση που είχαν καταθέσει 46 βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την «Πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020».

Add Comment