Ημερίδα εκπαιδευτικών για την πετοσφαίριση (βόλεϊ) στην Ελασσόνα

imerida_petosfairisis_elassona-1

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στην Ελασσόνα, η επιμορφωτική ημερίδα, που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Λαπούσης Γεώργιος, στο κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας με θέμα:

«Σχεδιασμός και οργάνωση του μαθήματος πετοσφαίρισης – Αλλαγές στο γυμνάσιο – Προγραμματισμός διδακτικού έργου»

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Λαπούσης Γεώργιος και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βάϊος Παναγιώτου. Την ημερίδα παρακολούθησαν καθηγητές Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπαίδευσης των Γυμνασίων και Λυκείων της επαρχίας ς Ελασσόνας.
Ο σκοπός της ημερίδας ήταν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, να εμπλουτίσουν με βιωματικό τρόπο τις γνώσεις τους και τις πρακτικές τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στην διδασκαλία της Πετοσφαιρισης (βόλεϊ) στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Πιο συγκεκριμένα το θέμα της ημερίδας αφορούσε τις παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στο διδακτικό αντικείμενο της Πετοσφαίρισης (βόλεϊ), με έμφαση στην εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων, την εφαρμογή τροποποιημένων καταστάσεων παιγνιδιού ώστε οι μαθητές διασκεδάζοντες, να αποκτούν ταυτόχρονα εκείνες τις κινητικές εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να παίξουν με μεγαλύτερη επιτυχία και ευχαρίστηση πιο ολοκληρωμένες μορφές παιγνιδιού κατά την διάρκεια του μαθήματος.
Εφαρμόστηκαν υποδειγματικές διδασκαλίες και καλές πρακτικές μαθημάτων σε συνθήκες τάξης με μαθητές που στο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν το μάθημα της φυσικής αγωγής.

[wpg_thumb]

Add Comment