Ισόπαλος ο ΠΟΕ στην πρεμιέρα με την Αναγέννηση Καλοχωρίου

Δεν έ(Χ)ασε κανείς στην Ελασσόνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ισόπαλη ήταν τελικά η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΛ για τον Π.Ο. Ελασσόνας και την Αναγέννηση Καλοχωρίου, που μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, που έκρυβε πολλές συγκινήσεις, έως τη λήξη του, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.
Ο αγώνας ήταν γρήγορος, δυνατός, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δυο περιοχές και με διάθεση για καλό ποδόσφαιρο και από τους δυο «μονομάχους», που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του ΠΟΕ, πέρα από όλα τα άλλα, είχε και 2 δοκάρια(με τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Μηνά)!
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με γκολ(στο 33΄), που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Ελασσονίτες που υποστήριξαν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή της εστίας τους.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του ΠΟΕ ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν τους φιλοξενουμένους, προκειμένου να ισοφαρίσουν, κάτι που τελικά κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, μόλις στο 90΄ !
Οι Ελασσονίτες, που «φωνάζουν» και για χέρι – περίπτωση πέναλτι που δεν καταλογίστηκε, εκφράζουν πολλά παράπονα για αποφάσεις της διαιτησίας σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Πάντως, ο αγώνας της Ελασσόνας, που άρεσε στους δεκάδες φιλάθλους που τον παρακολούθησαν, ήταν ένα καλό «δείγμα γραφής» για τις δυνατές «μάχες» που αναμένεται να δοθούν στη διάρκεια του πρωταθλήματος, που μόλις ξεκίνησε.
[wpg_thumb]
Φάσεις – γκολ

17΄: Επίθεση των φιλοξενουμένων, η μπάλα στα πόδια του Κοκόβα, που σουτάρει με δύναμη, υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα του ΠΟΕ με ωραία προσπάθεια να διώξει σε κόρνερ.
20΄: Ο Τσιάγκος δίνει τη μπάλα στον Ματούλα, που σουτάρει και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μαρδάνη.
23΄: Ο Κοκόβας σεντράρει από αριστερά και ο δραστήριος Μπούνα από δεξιά με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μαστροδήμου.
33΄: Έξω από την περιοχή, ωραία προσπάθεια του Βράκα του Καλοχωρίου, που ξεφεύγει από τους Ελασσονίτες αμυντικούς και σουτάρει δυνατά. Η μπάλα αρχικά χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο γκολκίπερ Μαστροδήμος πέφτει και μπλοκάρει τη μπάλα οριακά στη γραμμή της εστίας. Ο επόπτης που έλεγχε την περιοχή εκτίμησε πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ο διαιτητής, αφού τον συμβουλεύτηκε, κατακύρωσε το 0-1 για το Καλοχώρι, με τους γηπεδούχους και τους φιλάθλους της Ελασσόνας να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση.
40΄: Προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Πεπκολάϊ σουτάρει έξω από την περιοχή και ο Μαρδάνης διώχνει τη μπάλα με τα πόδια.
46΄: Επικίνδυνη προσπάθεια του Καλοχωρίου, με τον Τσιάτα να μπαίνει στην περιοχή από τη δεξιά πλευρά και να σουτάρει, αλλά ο πολύ καλός Μαστροδήμος με σωτήρια εξαιρετική επέμβαση αποσόβησε τα χειρότερα για την ομάδα του.
49΄: Εκτέλεση κόρνερ από τον ΠΟΕ, που πιέζει. Η ωραία κεφαλιά του νεοεισελθόντα Μηνά βρίσκει…το δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
60΄: Φάουλ – σουτ του Ματούλα και ο Μαρδάνης μπλοκάρει.
63΄: Νέα προσπάθεια των παικτών του ΠΟΕ. Ο Ματούλας ξεφεύγει από τα αριστερά και σουτάρει, υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ του Καλοχωρίου να αποκρούσει σωτήρια.
66΄: Διαμαρτυρίες των Ελασσονιτών για περίπτωση πέναλτι σε χέρι παίκτη του Καλοχωρίου.
70΄: Σουτ του Βράκα από καλή θέση και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
72΄: Νέα επικίνδυνη προσπάθεια – ευκαιρία των φιλοξενουμένων, όταν το συρτό σουτ του Βράκα φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μαστροδήμου.
76΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΟΕ να ισοφαρίσει, όταν ο νεαρός Μηνάς κλέβει τη μπάλα από δεξιά και προχωράει μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που κάνει…βρίσκει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Καλοχωρίου!
90΄: Εκτέλεση φάουλ από τον «σπεσιαλίστα» στο είδος Ματούλα, σε επικίνδυνη θέση. Το σουτ του Ματούλα καταλήγει στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων, ισοφαρίζοντας για τον ΠΟΕ και γράφοντας το τελικό 1-1 .

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Τσακνάκης, Αναστασίου, Λάκης.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Γκαδρής): Μαστροδήμος, Μπούσιας, Μπαλαμούτης, Περτζιόνι, Καρλιάμπας, Καραμάνος, Μπαρλαγιάννης(83΄ Πάτσης), Πεπκολάϊ(Έρβιν), Τσιάγκος, Ματούλας, Τσένος(45΄ Μηνάς).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ(Ταχτιντής): Μαρδάνης, Δούρος, Κοκόβας, Νεστορίδης, Παραφέστας, Βράκας(82΄ Δάκτυλας), Τσιαντούλης(76΄ Λίταινας), Λιούσκας, Τσιάτας, Πούτας(65΄ Ντάλλας), Μπούνα .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

Add Comment