Επίκαιρες παρεμβάσεις Χαρακόπουλου για παιδεία, κτηνοτρόφους, επιχειρηματικότητα

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος Ελλήνων κτηνοτρόφων ο ΦΠΑ 24% σε ζώντα ζώα
Εκτός από εισαγωγές “φρέσκου” γάλακτος ευνοούν και τις εισαγωγές κρέατος!

«Η επιβολή ΦΠΑ 24% σε αγροτικά εφόδια και προϊόντα ήταν μια ακατανόητη ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία δεν δίστασε να “τσαλακώσει” τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που κόμπαζε από το βήμα της βουλής ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ΦΠΑ! Η περίπτωση, όμως, του ΦΠΑ στο κρέας με την επιβολή διαφορετικού συντελεστή σε ζώντα ζώα από τα σφάγια, ουσιαστικά ευνοεί τις εισαγωγές κρέατος σε βάρος της εγχώριας παραγωγής. Δημιουργεί, έτσι, συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Τελικά, ποια Αγροτική (και κτηνοτροφική) Ανάπτυξη υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Την ελληνική ή των χωρών από τις οποίες εισάγουμε κρέας πέραν του “φρέσκου” γάλακτος αορίστου διαρκείας, που επίσης είναι… επίτευγμα που φέρει τη σφραγίδα της; Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στη ΔΕΘ ότι θα επαναφέρει τον ΦΠΑ για τα αγροτικά προϊόντα στο 13%».
Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή ερώτηση που συνυπογράφει για τη μετάταξη στο συντελεστή 13% του ΦΠΑ της αγοραπωλησίας ζώντων ζώων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας, και την άμεση αποπληρωμή του πιστωτικού ΦΠΑ στους επιτηδευματίες, ώστε να μην καθίστανται άτοκοι δανειστές του δημοσίου.

 Το σχολείο της ήσσονος προσπάθειας του κ. Φίλη!

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τις εξαγγελθείσες αλλαγές στα γυμνάσια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη για τα γυμνάσια επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για το σχολείο της ήσσονος προσπάθειας. Απαξιώνει περαιτέρω το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλάζοντας παντελώς το μαθησιακό τοπίο. Χωρίζει τα μαθήματα σε τρεις κατηγορίες και ορίζει ότι τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται γραπτώς στο τέλος της χρονιάς  ακυρώνοντας όλα τα υπόλοιπα. Και το χειρότερο; Δημιουργεί το σχολείο της ακώλυτης προαγωγής, της αμάθειας, και της χαλάρωσης. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένας μαθητής μπορεί να προάγεται με οχτάρια και στα τέσσερα οριζόμενα ως πρωτεύοντα μαθήματα (Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική) φτάνει να έχει γενικό μέσο όρο σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα δώδεκα. Αυτό που μοιάζει ως «δώρο» στην ελληνική οικογένεια που δήθεν έτσι δεν θα χρειάζεται να στέλνει τα παιδιά της στο φροντιστήριο, αποτελεί τον χειρότερο λαϊκισμό, που χαϊδεύει τα αυτιά των γονέων. Γιατί η γνώση κατακτιέται με κόπο σε ένα καλό δημόσιο σχολείο, το οποίο, όμως, ξεθεμελιώνει ο Υπουργός δημιουργώντας απλώς ένα σχολείο ακώλυτης προαγωγής. Και όποιος από εκεί και πέρα μπορεί να πάρει τη γνώση από αλλού ας την πάρει. Χαρίζει, δηλαδή, ο Υπουργός τη μόρφωση και μάθηση στους «έχοντες» να πληρώνουν φροντιστήρια ή ιδιωτικά σχολεία. Στους άλλους, τους πολλούς, χαρίζονται σχολικοί τίτλοι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Σε εποχή κρίσης, όπου όλοι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να βγούμε από αυτή, και η παιδεία αποτελεί βασικό μοχλό επίτευξης αυτού του στόχου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει το σχολείο της ήσσονος προσπάθειας και της επιβράβευσης της ραθυμίας και της αμάθειας, αφού μόνο και μόνο στο άκουσμα της λέξης “αριστεία” παθαίνει αλλεργία”.

Ύβρις η άρνηση της Γενοκτονίας των Μικρασιατών!
Εξαφανισμένη η λέξη «Γενοκτονία» από Φίλη και Πελεγρίνη

«Η σημερινή εκδήλωση δεν έχει μόνον τα χαρακτηριστικά μνημόσυνου. Δεν ερχόμαστε εδώ για να κλάψουμε για το παρελθόν. Η ιστορία δεν είναι μόνον παρελθόν, είναι παρόν και κυρίως μέλλον. Όποιος την αρνείται δεν κάνει μόνον επιστημονικό ατόπημα, αλλά κυρίως πολιτικό σφάλμα. Σήμερα, τιμούμε τη γενοκτονία των Ελλήνων Μικρασιατών, κυρίως διότι πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα, το οποίο ακόμη δεν έχει βρει τη δικαίωσή του. Και θα τη βρει, μόνον, αν το ίδιο το τουρκικό κράτος αποδεχθεί τη διάπραξη της γενοκτονίας». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ειδική συνεδρίαση της βουλής, στην οποία ήταν ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Σιγή ιχθύος για άνεργους σπουδαστές ΙΕΚ που κόψατε το επίδομα ανεργίας!
Ο υπουργός οφείλει να διορθώσει την αδικία που προκάλεσε

Βάσει ποιών κριτηρίων οι σπουδαστές των ΙΕΚ δε θεωρούνται άνεργοι, και άρα δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας και σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί, έτσι ώστε να διορθώσει το αδικαιολόγητο λάθος του, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που επανακατέθεσαν ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.
Το ζήτημα της διαγραφής των ανέργων σπουδαστών των ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ είχαν αναδείξει με ανάλογη ερώτηση από τις 30 Μαΐου 2016. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος επίσης δεν έχει, ακόμα, πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να διορθώσει το τραγικό αυτό λάθος του.

Κίνδυνος να χαθούν κονδύλια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας!
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύσταση της Αναπτυξιακής Τράπεζας;

«Σε ποιο επίπεδο απορρόφησης βρίσκονται τα προγράμματα του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και αν υπάρχει τελικά κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που συνυπογράφει. Η ερώτηση με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, απευθύνεται προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη και αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την από 22.07.2016 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού παρατάθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης των Δράσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) («Ταμείο Εγγυοδοσίας» – «Νησιωτική-Τουριστική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση») του ΕΤΕΑΝ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016. Με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο ενημέρωσε, ότι από τον Ιανουάριο 2016 έως τις 15 Ιουλίου 2016 εγκρίθηκαν δάνεια ύψους 87,7 εκατ. ευρώ, τα εναπομείναντα αδιάθετα κεφάλαια είναι ύψους 50-60 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο η απορρόφησή τους μέχρι την ολοκλήρωση των δράσεων».

Στην προ ημερησίας τα “έργα και οι ημέρες” της κυβέρνησης στην Παιδεία
Δημιουργείται το σχολείο της ήσσονος προσπάθειας!

«Τα ζητήματα της παιδείας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε στην παιδεία μια αντιμεταρρύθμιση σε εξέλιξη, και την Τετάρτη είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν “τα έργα και οι ημέρες” του κ. Μπαλτά, του κ. Φίλη και συνολικά της κυβέρνησης». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπεύθυνος Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη βουλή για την παιδεία (σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ FM και τον δημοσιογράφο κ. Διονύση Νασόπουλο).
Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «όλες οι πράξεις τους, όλες οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες τους από τη μέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας» μας πάνε «πίσω ολοταχώς στις παθογένειες της δεκαετίας του ’80:
Τα πρότυπα σχολεία καταργήθηκαν, γιατί “η αριστεία είναι ρετσινιά”, και “η καριέρα είναι χολέρα” κατά το “καρανίκειο” δόγμα.
Τα ολοήμερα σχολεία υποβαθμίστηκαν, τα “κοντύνανε”, μειώσανε τις ώρες, τα γνωστικά αντικείμενα, ουσιαστικά τα μετατρέπουν σε “παιδοφυλακτήρια”.

Add Comment