Στη Μύκονο η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας

18-800x600

Δυναμική εκκίνηση της νέας καλλιτεχνικής χρονιάς με αποστολή στο «νησί των ανέμων» τη Μύκονο για τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte”. Το χορωδιακό τμήμα έχει ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα με ενθουσιασμό τις δοκιμές με σκοπό να δώσει δυναμικό παρόν στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου από 13 – 16 Οκτωβρίου, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Κυκλάδων, ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από την διευθύντρια μουσικής του ομίλου UNESCO κ. Εύα Βασιλοπούλου αμέσως μετά από την πετυχημένη εμφάνισή της στο φεστιβάλ του Ναυπλίου την περασμένη Άνοιξη.
Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο δήμος της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί στο Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο. Στην 3ήμερη διοργάνωση συμμετέχουν εξέχουσες χορωδίες από την Ελλάδα, και την Κύπρο.
Η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” θα παρουσιάσει ένα αξιόλογο και απαιτητικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι έγγραφές – μετά από ακρόαση – στα χορωδιακά σύνολα του συλλόγου (παιδική – νεανική – μικτή χορωδία), ενώ από φέτος λειτουργούν νέα τμήματα μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου για παιδιά ηλικίας 3 – 7 ετών καθώς και εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων, τραγουδιού και θεωρητικών.

Add Comment