5η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο

24-25 Σεπτεμβρίου 2016

5%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bf

Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η καθιερωμένη συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ο.Α.Χ., το διήμερο 24- 25 Σεπτεμβρίου. Οι Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας (Χ.Ο.Σ.Ε.), Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπαρμού (Χ.Ο.Σ.Σ.), Ορειβατικός Σύλλογος Καλυβίων Κοκκινοπηλού (Ο.Σ.Κ.Κ.), Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κοκκινοπηλού (Ε.Ο.Σ.Κ.) ετοίμασαν μια σειρά εκδηλώσεων και ορειβατικών διαδρομών, που στόχο έχουν να ανταμώσουν οι ορειβάτες, να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ορειβασία, την προστασία των βουνών αλλά και να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον Όλυμπο, το βουνό των μύθων, να περπατήσουν στις πλαγιές του, να απολαύσουν τη φιλοξενία και να βιώσουν το δέσιμο με τη φύση.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει ομιλίες και προβολές που θα λάβουν χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.. Συγκεκριμένα: «Τα βότανα του Ολύμπου» – Γκανάτσιος Ανδρέας (υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Ελασσόνος- Κισσάβου) και Ιωάννου Χάιδω (μέλος του Κ.Π.Ε. Ελασσόνος – Κισσάβου), «Ασφάλεια στο βουνό» – Κουνιάκης Χριστόφορος, οδηγός βουνού, προβολή της ταινίας της Αθήνας Κρικέλη με τίτλο «ELASSONA – THE SECRET PATH TO MOUNT OLYMPUS».

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

07:45΄ – 08:00΄: Συγκέντρωση και έναρξη πορείας για την κορυφή Άγιος Αντώνιος 2.815 μ. , ώρες πορείας 7.
08:15- 08:30’ : Συγκέντρωση και έναρξη μικρότερης πορείας για τη θέση Μαγούλες 1.900 μ., ώρες πορείας 3.
14:00΄ – 14:30΄: Επιστροφή ομάδων στο καταφύγιο.
16:00΄ – 16:30΄: Αποχαιρετισμός και αναχώρηση των Συλλόγων.
17:00΄ : Κλείσιμο της εκδήλωσης.
Να σημειωθεί ότι η προσέγγιση στο καταφύγιο του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. μπορεί να πραγματοποιηθεί οδικώς μέσω Ελασσόνας– Σπαρμού– Καταφύγιο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. (Ο δρόμος, 40 περίπου χιλιομέτρων, οδηγεί στην πύλη του στρατοπέδου. Η προσέγγιση του καταφυγίου θα γίνει με τα πόδια, μια διαδρομή περίπου 10 λεπτών). Για την είσοδό σας στο στρατόπεδο απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε ομάδα ένα άτομο όπου θα προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα.
Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι θα επισκεφθούν την περιοχή το συγκεκριμένο διήμερο θα απολαύσουν τη φιλοξενία των Ορειβατικών Συλλόγων της περιοχής καθώς και διαδρομές που θα τους μείνουν αξέχαστες. Τέλος, να αναφερθεί ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.
Στοιχεία επικοινωνίας: xossparmos@gmail.com – info@xoselassonas.gr

Add Comment