Την πληγείσα από τις βροχοπτώσεις περιοχή της Τσαριτσάνης επισκέφτηκε ο Κ. Αγοραστός

Κώστας Αγοραστός: «Να εκτελούνται σωστά οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων»

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Τις ζημιές από την κακοκαιρία της Τσαριτσάνης επισκεφθήκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου. Οι ζημιές σημειώθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού, που έπεσε στην περιοχή μετά την έντονη βροχόπτωση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Ο κ. Κ. Αγοραστός αναφερόμενος στην αποκατάσταση των ζημιών σημείωσε τα εξής: «Ως αιρετή Περιφέρεια πραγματοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθαρισμούς ποταμών και χειμάρρων έτσι ώστε όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις να μπορούν οι φυσικοί αποδέκτες του νερού, να δεχθούν τους όγκους βροχής που πέφτουν. Όμως οι πρωτοφανείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της επαρχίας Ελασσόνας και συγκεκριμένα στην Τσαριτσάνη. Οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες πρόκειται να πραγματοποιήσουν καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου από τα φερτά υλικά που έφερε η θεομηνία, ενώ θα ζητήσουμε και έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών και κάποια τεχνικά έργα, που χρειάζεται η περιοχή. Θα πρέπει όμως και όσοι εκτελούν έργα καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εκτέλεση των εργασιών, διότι οι αστοχίες του παρελθόντος πληρώνονται. Εμείς με ελάχιστη χρηματοδότηση κάνουμε ότι είναι δυνατό. Θα πρέπει όμως και το πιλοτικό προσωπικό της Θεσσαλίας να σταθεί με σεβασμό και ενδιαφέρον στο αίτημα των συνανθρώπων μας, το οποίο εκφράζεται μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας για επαρκή χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων.».
[wpg_thumb]
Στην επίσκεψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην Τσαριτσάνη συμμετείχαν ακόμα η περιφερειακή σύμβουλος κα Μαρία Μαμάρα και στελέχη των υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Ελασσόνας.

Add Comment